Ezotéria

Ragaszkodnak a régi tárgyaikhoz, hátborzongató jeleket küldenek: így jelez nekünk pontosan a szelemvilág

Előfordul, hogy az élők és a holtak országa túl közel kerül egymáshoz. Ilyenkor – ha az elhunytnak közlendője van – valahogyan próbál kapcsolatba kerülni a való világgal. Hol szolidabb formában, míg máskor igen rémisztően.

Általában a lelkek olyan hozzátartozót vagy éppen idegent választanak, aki fogékony a jelenlétükre, és számukra küldik el a jeleiket. Ez leggyakrabban akkor fordul elő, ha az illető erőszakos halált halt vagy éppen hirtelen kellett távoznia ebből a világból, és sok elintézetlen ügye maradt hátra. Ők általában valahogyan jelzik, hogy a közelünkben vannak, és igyekeznek felhívni magukra a figyelmet.

Nem tudják, hogy meghaltak

Többen számolnak be arról, hogy abban a percben, amikor szerettük távozott erről a világról, megállt az órájuk, vagy éppen leesett egy kép a falról, esetleg a bútorok ropogtak.

„Gyakran előfordul, hogy az elhunyt nem tudja, hogy meghalt, és szeretné ott és úgy folytatni az életét, ahogyan addig tette – meséli lapunk állandó ezoterikus szakértője, Melitta. – Erre jó példa a Másvilág című film, ahol a Nicole Kidman alakította asszony – miután végzett gyermekeivel és magával is – kísértetként ugyanúgy él a házában, mint régen, és csak a történet végén szembesül vele, hogy a betolakodók, akiket szellemnek hitt, valójában az új lakók.”

A lelkek gyakran ragaszkodnak a szeretteikhez vagy éppen földi tárgyaikhoz, és nem akarnak tőlük elszakadni. Igyekeznek a jelenlétükről jelet adni, és ha az elsőkre nem reagálunk, ezek egyre erősebbek, hátborzongatóbbak lesznek.

Álmunkban is jelentkezhet

„Csak kevés ember képes rá, hogy lássa, érzékelje a szellemek jelenlétét, és valljuk be, ez így is van jól – mondja Melitta. – Ugyanakkor azt is tudnunk kell, ha valakinek van erre képessége, azzal előbb-utóbb meg fog történni.” Előfordulhat, hogy a lélek úgy jelzi jelenlétét, hogy hirtelen érezhetően hideg lesz a szobában. Ha az elektromos műszerek megbolondulnak, lámpák villognak, vagy éppen a gyertya lángja táncolni kezd, erősen gyanakodhatunk arra, hogy egy elhunyt próbálja felvenni velünk a kapcsolatot.

„Velem álmomban beszélt az egyik elhunyt hozzátartozóm. Nagyon szeretett, de mivel nem volt jómódú, csak egy hímzett zsebkendőt adott nekem élete során. Saját maga készítette, szívvel-lélekkel, de addig nem nyugodott meg, míg ezt nem tisztázta velem. Engem is nagy nyugodtság szállt meg, és őt is. Végre távozni tudott. Fontos, hogyha halott hozzátartozónk megjelenik álmunkban, ne ijedjünk meg, hanem tudjuk meg, miért látogatott meg minket. Így lehetőséget adunk, hogy a saját lelkiismeretünk is megnyugodjon, és ő is könnyebben hagyja itt ezt a világot.”

Láthatatlan barátok

Vannak olyanok, akik különösen érzékenyek a szellemek jelenlétére. Ilyenek a gyerekek és a háziállatok is. A kicsik többségének hatéves koráig nyitva van a harmadik szeme, és ezáltal látja a körülöttünk lévő, számunkra szinte felfoghatatlan világot. A lelkek gyakran éppen a gyerekeken keresztül üzennek. Amikor közlik velünk a háromnégy évesek, mit mondott nekik láthatatlan barátjuk, figyeljünk oda, mert könnyen lehet, hogy valójában nekünk szól az üzenet.

A kutyákkal és macskákkal nem ilyen egyszerű a dolgunk, hiszen ők nem tudják elmondani, mit is kellene átadni nekünk a másik oldalról. Ám az ő jelzéseik is egyértelműek: az egy pontot hosszú percekig néző, megmerevedő állat, vagy éppen a macska, aki minden ok nélkül felborzolja a szőrét és fúj, biztosan szellem jelenlétét jelzi.

„A lelkek, ha nem vesszük észre, hogy szeretnék velünk felvenni a kapcsolatot, olykor nem érik be a visszafogottabb jelzésekkel, és rémisztőbben hozzák a tudomásunkra, hogy közlendőjük van. Akár mozoghatnak a tárgyak és a bútorok is. Általában azonban csak érzéseink jelzik, hogy nem vagyunk egyedül.
És könnyen lehet, hogy igazunk van!”

Segíteni kell a továbblépésben

Bár sokaknak megnyugtató lehet a tudat, hogy elhunyt szerettük ott van a közelükben, ez mégsem jó állapot, sem a léleknek, sem az élőnek. A szellem ugyanis – bármennyire is jóindulattal van hozzátartozója iránt – mégis csak szívja annak energiáit, hogy meg tudjon nyilvánulni. Ráadásul, neki tovább kellene mennie a fénybe, hogy folytathassa az útját egy következő élet felé. Első lépésként gyújtsunk fehér gyertyát, csendesedjünk el, és kérjük tiszta szívünkből, hogy menjen tovább a fénybe az elhunyt szelleme.

Ha ennek ellenére továbbra is tapasztaljuk a jeleket, keressünk meg egy ezoterikus szakembert.

Fotó: shuttestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete