Ezotéria Lélek

Árulkodó tárgyak: ezt mutatják meg a személyiségünkről a munkahelyi kabaláink

A munkahelyekre idővel bekerülnek apróbb kabalák és fényképek. Ezek a személyes tárgyak sokat elárulnak gazdájuk jelleméről.

Vannak, akik már az első napon, mások csak akkor visznek be néhány személyes tárgyat a munkahelyükre, ha már megszokták új környezetüket. Ezek a tárgyak sokat elárulnak rólunk. Megmutatják főbb jellemvonásainkat, hogy milyen dolgok, tevékenységek állnak közel hozzánk, sőt, még azt is észreveheti belőlük egy szemfüles főnök vagy kolléga, hogyan állunk a munkához, csapatban vagy inkább egyénileg nyújtunk nagyobb teljesítményt.

Virág: akinek mindig van valamilyen szépen gondozott cserepes vagy frissen vágott virág az asztalán, arról tudhatjuk, igen gondoskodó, támogató társ a munkahelyen és a magánéletben is. Fontosak számára a részletek, ezért kissé szigorúnak tűnhet, de az elért eredmények őt igazolják. Egyénileg és csapatban is megállja a helyét.

Gyerekkori kabala: egy régóta őrizgetett plüssfigura, kulcstartó vagy egyéb ereklye nagy lelkierőt ad gazdájának. Aki egy ilyet őrizget asztalán, arról tudni lehet, hogy fontosak számára az emberi értékek. Biztosan számíthatunk rá, ha nehézségünk adódik, és nem kell tartanunk attól, hogy pletyka lesz a rá bízott információból. Erőssége a csapatmunka.

Szerelmi ereklyék: lélekben inkább kedvesével van az, aki az esküvőjén készült képét, a szerelmétől kapott szívecskét teszi látványos helyre a munkahelyén. Romantikus hangulata azonban másokra is jó hatással lehet, de csak akkor, ha ezt nem erőlteti a többiekre. Főként a csapatmunka való neki.

Szerencsét szimbolizáló tárgyak: (Buddha, szerencsemalac, angyalka stb.): megvan a kellő önbizalma, de mindig jólesik neki egy kis támogatás. Hisz abban, hogy megfelelő hozzáállással elérheti, amit akar, előbb-utóbb legyűri az akadályokat. Ösztönözni dicsérettel lehet, főként egyedül szeret dolgozni, de csapatban is megállja a helyét.

Képek a kedvencekről: kedves és segítőkész munkatársak, akik kutyusukról, cicájukról készült képet tartanak munkahelyükön. Vélhetően mindig vágyakoznak valami jobbra, amit kellő kitartással el is érhetnek. Állatos történeteikkel időnként munkatársaik agyára mennek, de elviselik, hiszen mindig lehet rájuk számítani.

Emlék az utazásról: romantikus lélek, akit feltöltenek a kellemes emlékek. Ezt a pozitív érzést át is adják azoknak, akikkel beszélgetnek, így igen jó a társaságukban lenni. Időnként előforduló rossz hangulatukat nem nyomják át másra, viszont ez némileg hatással lehet munkatempójukra. Nagyon jól dolgoznak csapatban.

Természeti tárgyak (kavicsok, szép fadarab, lepréselt levél stb.): romantikus, csendes, megbízható emberek azok, akik valamilyen természetközeli tárggyal díszítik munkahelyüket. Fontosak számukra az elért eredmények, így mindig igyekeznek, hogy kiválóan végezzék el a rájuk bízott munkát. Jól teljesítenek az önálló munkában.

Mindig tele cukorkástál: mindig kapható egy kis mókára és beszélgetésre az, aki előtt egy mindig feltöltött cukorkástálka áll. Szívesen vannak a társaságában, és nem csak a csemege miatt. Vidámsága és közvetlensége munkatársait is átsegíti a nehezebb napokon. Főleg a csapatmunkában jeleskednek.

Fénykép a családról, gyerekrajzok: gondoskodó tagja a csapatnak, megbecsüli és értékeli kollégái erőfeszítéseit. Kitartó, hiszen a képen állandóan láthatja, kikért dolgozik. Feszültségkeltés nélkül, nagy türelemmel oldja meg a felmerülő problémákat, remek vezetője lehet egy csoportnak, és az önálló munkában is megállja a helyét.

Teszt: Önről mit mondanak el személyes tárgyai?

  1. Ön szerint milyen tárgy hozhat leginkább szerencsét?
    a., egy angyalka
    b., egy nagy hasú Buddha
    c., a kedvenc töltőtolla
  2. Munkahelyén a legjobban elérhető helyen…
    a., a határidőnaplója van
    b., egy mókás kabala van
    c., mindig rend és tisztaság van
  3. Ha kiég az asztali lámpája égője, akkor…
    a., vesz egy energiatakarékos égőt, és kicseréli
    b., nem szól senkinek,
    berak egy ugyanolyan izzót
    c., megkéri egy helyes kollégáját, hogy cserélje ki
  4. Mit szeretne szülinapjára a kollégáitól?
    a., egy elegáns töltőtollat
    b., egy rózsaszín, csillám-díszes asztali tolltartót
    c., egy zárható határidőnaplót
  5. A munkahelyi monitorján ezt látja legszívesebben háttérképként:
    a., a kék alaphátteret
    b., valamilyen természetképet
    c., a legutóbbi buli legvadabb pillanatait
  6. Egy rokon gyerek készített önnek egy rajzot, amit
    a., egyből kirak a munkahelyén a falra
    b., otthon tart a megfelelő mappában
    c., megmutat közeli kollégáinak majd hazaviszi
  7. Az asztalán vagy a munkahelye falán mindig ott van…
    a., a bekeretezett diplomája vagy engedélye
    b., egy fotó a szerelméről
    c., a kollégák elérhetősége
  8. Szeretné, ha a munkahelyén lenne egy…
    a., olyan fülhallgatója, ami teljes csendet biztosít
    b., olyan varázsitala, ami lenyugtatja az ideges kollégákat
    c., magnója, amin bármikor zenét hallgathat
  9. Ceruzatarójában:
    a., fekete és piros ceruzák vannak
    b., egy marék színes ceruza van
    c., egyforma fekete ceruzák vannak
  10. Ha eltűnik kedvenc pohara az asztaláról, akkor…
    a., elkeseredik, és megkéri a többieket, segítsenek megkeresni
    b., másnap hoz egy másikat
    c., addig keresi, míg megtalálja

Válaszok pontjai:

1. a:0, b:1, c:2 / 2. a:1, b:0, c:2 / 3. a:2, b:1, c:0 / 4. a:1, b:0, c:2 / 5. a:0, b:2, c:1 / 6. a:2, b:1, c:0 / 7. a:2, b:0, c:1 / 8. a:2, b:1, c:0 / 9. a:1, b:0, c:2 / 10. a:0, b:1, c:2

Értékelés:

0–6 pontig: Jó kedélyű, minden mókában benne van, ő tartja a lelket rossz passzban lévő kollégáiban. Szeret csacsogni, de ő is türelmesen meghallgat bárkit, így ha hozzá fordulunk, vigaszra találunk. Munkabírása főként a kedvétől függ, jó napjain pillanatok alatt megoldja a legnehezebb feladatokat is. Szívesen rá bízzák a bulik megszervezését, az ajándékok kiválasztását, mert jó érzékkel találja ki, hogy ki mire vágyik.
7–14 pontig: Gyorsan megtudják róla, hogy rendkívül megbízható, mindig lehet
rá számítani munka téren, ráadásul nem is bonyolítja túl a dolgokat. Nagy türelemmel van idegesebb kollégái iránt, képes néhány kedves mondattal megnyugtatni őket.
Rendkívül diszkrét, bátran rá lehet bízni még a legkényesebb titkokat is. Megbízhatósága nagy támasz még feletteseinek is.
15–20 pontig: Rendkívül nagy teherbírású, ezzel sajnos időnként vissza is élnek, mivel tudják róla, hogy munkára nem mond nemet. Adnak a véleményére, így még magánügyekben is tanácsért fordulnak hozzá, ami esetenként zavarba hozza. Főnökei egyfajta védőbástyának tartják, mert tudják, nem létezik számára lehetetlen. Kreativitását a munkájába fekteti.

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete