Egészség Ezotéria

A Bak hajlamos minden rosszat örökölni: ezek a betegségek fenyegetik a leginkább

Miután sok Bak-szülött hajlamos a vese- és epekövekre, sok folyadék fogyasztása, időnkénti léböjtkúrák ajánlatosak.

A Bak egészsége (december 22. – január 20.)

Erre figyeljen

A Bak a Föld-elem csillagjegye. Ennek a pesszimizmusra hajlamos, nehézkes és gyakran munkamániás embertípusnak a jellegzetes megbetegedéseit már születési bolygója, a Kronosz (Szaturnusz) is jelzi, akinek a nevéből a krónikus betegségek származnak. Hajlamos minden betegség genetikai öröklésére, monoton és mozgásszegény életmódja pedig krónikus ízületi és keringési problémákra hajlamosítja. A Bak-alkatra jellemző mozgásszervi betegségek, csont- és izomzatproblémák, ízületi bántalmak többnyire tavasszal és ősszel, vagy a legyengült ellenálló képesség időszakaiban jelentkeznek.

A térdízület a sok gyaloglástól, cipeléstől, megerőltetéstől kikopik, de az egészségtelen táplálkozás is a térd betegségéhez, a köszvényhez vezethet. A reuma és a köszvény tipikusan Bak-betegségek. Minden olyan probléma, amely a merevség (gerinc, ízületek), a keménység (bőrkeményedés, epe, vesekövesedés) és a lelassulás (anyagcsere, hízás) állapotaival függ össze, jellemző erre az alkatra. Számos anyagcsere-betegség (például a cukorbetegség és hormonális problémák) megtalálható a jegy szülötteinél. A legtöbb Bak fájdalomtűrő képessége egyedülálló, rendkívüli kitartása és kötelességtudata miatt.

Az ősi asztromedicina tudománya a bőrt és a térdet sorolja ehhez a csillagjegyhez. Bőrének érzékenysége gyakran ekcémában vagy egyéb bőrkiütésben, legtöbbször a bőr szárazsága miatt jelentkezik, ezért a hidratáció és a megfelelő bőrápolás másoknál fontosabb a számára.

Tanácsok

Miután a Bak hajlamos arra, hogy a szellemi világból mindent az anyagiba, és lelki síkról mindent a testi síkra emeljen át, a testet kényeztető, az érzékeknek kellemes (masszázs, termálfürdők, iszappakolások, hidroterápiák stb.) gyógymódok a leghatásosabbak nála.

Ajánlatosak a rendszeresen végzett izomlazító gyakorlatok, gyógytorna és egyéb mozgást javító
tevékenységek. Panaszok esetén érdemes vérvizsgálattal a húgysavértéket, a koleszterint, a cukrot és a pajzsmirigyhormont is ellenőriztetni, hogy egy életmódváltással megelőzzék a későbbi komolyabb betegségeket. A térdben felgyülemlett húgysav a túlzott fehérjefogyasztás következménye, ezért
a köszvényes betegeknek szigorú húsmentes és lehetőleg teljesen fehérjementes diéta javasolt – legalább egy évben kétszer. Miután sok Bak-szülött hajlamos a vese- és epekövekre, sok folyadék fogyasztása, időnkénti léböjtkúrák ajánlatosak.

Az aromaterápia észrevétlenül gyógyítja a Bak-szülötteket. A geránium, a narancs-, a citrom- és a citromfűolaj, a levendula és a jázmin párologtatása a könnyű lazítást segíti elő.

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete