Ezotéria

Tízmilliószoros nap van: így használja ki ma maximálisan a Nagy Buddha-nap erejét!

Minden évnek van négy olyan napja, amikor sokszoros erővel hatnak a gondolataink és válhatnak valóra az álmaink. Feltéve, ha odafigyelünk arra, mi jár a fejünkben és mit cselekszünk.

A tibeti holdnaptár számos nevezetes napot jelöl. Ezek közül is kiemelkedik a négy Nagy Buddha-nap, ezeken Shakyamuni Buddha életének legfontosabb állomásairól emlékeznek meg. Ilyenkor minden gondolatra és cselekedetre tízmillószoros erő, energia hat, ezért nem mindegy, hogy mit kívánunk, mit teszünk.

Az idei év tízmilliószoros napjai:

február 24.

május 23.

július 9.

október 23.

Az egyensúly a legfontosabb
Az ezotéria szakértői felhívják a figyelmet arra, hogy a tízmilliószoros energia nemcsak a pozitív, hanem a negatív gondolatokra, tettekre is vonatkozik. Vagyis a legfontosabb teendőnk, hogy minden, amit ezen a napon gondolunk és teszünk, a szereteten, a segítőkészségen alapuljon. Bármi is történjen, maradjunk higgadtak. Ennek segítségével még az is valóra válhat, amit korábban lehetetlennek gondoltunk. Ezeken a napokon megszabadulhatunk mindattól, ami már csak visszahúz, hátráltat. Mivel a Hold ilyenkor hihetetlen erővel befolyásolja az életünket, azon sem kell meglepődni, ha épp ezeken a napokon találkozunk agresszív emberekkel, ha minden jó szándékunk ellenére mi is feszültebbek vagyunk, és sajnos a balesetek veszélye is megnő. Igyekezzünk a nehézségek ellenére is tudatosak maradni! És persze törekedjünk arra, hogy ezt a szeretetteli hozzáállást, pozitív gondolkodást a mindennapjainkba is átültessük!

Képzeljük el, amit szeretnénk!
A tibetiek a meditációban mozdítják meg ilyenkor a hatalmas energiákat. Kiválóan alkalmas rá a nap, hogy az anyagi világban jelen lévő vágyainkat elérjük. A gyógyulás érdekében például a legjobb, ha vizualizáljuk, azaz képszerűen magunk elé vetítjük gondolatban az egészséges énünket. A Hold erejét kihasználva a szerelmi életünkben is alkalmazhatjuk a vonzás törvényét: egész nap újra és újra visszatérő gondolatunk legyen egy olyan párkapcsolat, amilyenben élni szeretnénk. Aki a Nagy Buddha-napon képes pozitív élethelyzetet teremteni, az a következő hónapokban az idejét és az erejét is jól tudja majd beosztani. Ha aznap olyan emberekkel találkozik, akikkel korábban nem volt ideális a kapcsolata, a legbonyolultabb ügyeket is rendezheti velük.

Félelmek nélkül

• Szólítsuk meg a felsőbb erőket, és kérjünk tőlük imával vagy csak egyszerűen a saját szavainkkal. Többször is mondjuk ki hangosan mindazt, amire vágyunk.
• Legyenek a gondolataink pozitívak, mert azt kapjuk, amit kifelé árasztunk. Ha bizakodva tekintünk a jövőbe, akkor csupa jót várhatunk. Ha aggodalmaskodunk, akkor viszont nehézségeink lesznek a vágyaink megvalósulása során.

A tűz erejével

Ha gyertyát gyújtunk, tovább erősíthetjük a tízmilliószoros nap energiáit.
A zöld a pénz színe. Helyezzünk magunk elé, bal oldalra egy zöld, jobb oldalra pedig egy fehér gyertyát. A két gyertya közé tegyünk 2 darab ezer forintost. Mialatt a gyertyák égnek, gondoljunk arra a pénzösszegre, amelyre jelenleg szükségünk van, és arra, hogy mire szeretnénk ezt elkölteni. A gyertyák 15 percig égjenek, majd először a fehér, utána a zöld gyertyát oltsuk el. Ennek a módszernek az eredménye már egy-két hét múlva megmutatkozhat a bankszámlánkon.
Ha szerelmet szeretnénk bevonzani, a zöld helyett piros gyertyát gyújtsunk, és a pénz helyett rózsaszirmokat tegyünk a piros és a fehér gyertya közé. Ha van már választottunk, akkor rá gondoljunk. Ha még nincs, akkor arra, hogy az elképzelt ideális társunk milyen tulajdonságokkal rendelkezzen, és hogy nézzen ki.

Viseljünk fehéret!

A tízmilliószoros napokon viseljünk fehér ruhadarabokat! Ezzel megteremthetjük magunk körül a védelmet, és kivédhetjük a nehézségeket. Aki korábban ártani próbált nekünk, az most megbánhatja a tettét, és barátsággal közeledhet felénk. Kerüljük viszont a fekete, barna, sötétkék, sötétvörös ruhadarabokat, mert ezekkel éppen azt vonzhatjuk be, amit nem szeretnénk.

Nem egyformák

A tízmilliószoros napok mindegyikén más energia a legerősebb, aszerint, hogy Buddha életének melyik fejezetére emlékeznek ilyenkor a hívei.

2024. május 23. Elengedés és befogadás

Buddha megvilágosodásának napja, amely az élet körforgásának energiáit hordozza magában. Ezen a napon Buddha születésnapját ünneplik, valamint azt a jeles eseményt, amikor 35 évesen megvilágosodott és megszabadult a földi szenvedéseitől. A nap leghatásosabb szertartása az elengedéshez és a befogadáshoz kapcsolódik: szabaduljunk meg mindattól, ami már nem szolgál minket, és engedjünk be minden pozitív újdonságot az életünkbe.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete