Ezotéria

Ősi természethoroszkóp: évezredes tudás lapul a fák leveleiben, használja ki!

A régiek együtt lélegeztek a természettel. Tapasztalásaikat horoszkópjuk tükrözi. 13 jegyre tagozódó rendszerükben az embereket fákhoz hasonlították.

Berkenye
I. 21. – II. 17.

Gondolkodó személyiség, filozofikus lélek. Gyakran rukkol elő kreatív ötletekkel, de ezek megvalósításakor olykor falakba ütközik. Idealista, álmodozó – óriási fantáziával. Bár a külvilág gyakran visszafogottnak látja, képes céljaiért teljes mellszélességgel harcolni. Erőssége, hogy a legrosszabb helyzetekből is kihozza a jót, és a maga csöndes módján eléri, hogy mások is elfogadják nézőpontját.
Jó párt alkot: a Repkénnyel és a Galagonyával.

Kőris
II. 18. – III. 17.

Szabadgondolkodó, aki a világot gigantikus festményként értelmezi. Képzelőereje hihetetlen, nem fél a megérzéseire hallgatni. Hangulatember, belső élete állandó változásban van. Érdekli a művészet, tehetséges lehet az írásban, a képzőművészetben, fogékony a teológiára. Sokan zárkózottnak találják, de valójában saját fantáziavilágában él.
Jó párt alkot: a Fűzfával és a Náddal.

Éger
III. 18. – IV. 14.

Új csapásokat keres, a régi, berögzült sémák untatják. Képes maga körül mindenkit felrázni, motiválni, tüzes személyiség. Társaságában lenni kellemes, könnyen kijön másokkal, mindenkiben megtalálja a jót. Önbizalma erős, s ez a belső erő másokra is átragad. Nehezen tolerálja, ha valaki nem képes azonnal dönteni, mert ő maga bátran ugrik bele az ismeretlenbe. Dühíti, ha úgy érzi, nem hasznosan tölti az idejét.
Jó párt alkot: a Galagonyával, a Tölgyfával és a Nyírfával.

Fűzfa
IV. 15. – V. 12.

A Fűzfa szülöttjére nagyon erős hatást gyakorol a Hold. Érdekli a misztikum, megérzéseire nem fél hallgatni. Ismeri a világ ciklikusságát, és tisztában van vele: egyszer fent, egyszer lent. Éppen ezért nem keseredik el gyakran, mert hiszi: idővel felfelé is vezet út. Rengeteg lehetőség rejlik benne, de időnként visszafogja magát, mert fél megmutatni valódi énjét – noha tudja, a legnagyobb sikerekhez éppen ez vezetne.
Jó párt alkot: a Nyírfával és a Repkénnyel.

Galagonya
V. 13. – VI. 9.

Ő az az ember, akit a külső személők egészen másnak gondolnak, mint amilyen valójában. Kívülről úgy látszik, teljesen átlagos, hétköznapi életet él, de lelke legmélyén szenvedély és kreatív energia feszül. Nehéz helyzetekben jól reagál, és ezzel megnyugtatja a körülötte lévőket. Remek hallgatóság, jó a humora, és ironikus megjegyzéseivel képes rávilágítani fontos összefüggésekre.
Jó párt alkot: a Kőrisfával és a Berkenyével.

Tölgy
VI. 10. – VII. 7.

Védelmező ereje óriási, gyakran válik nemes ügy szószólójává. Nagyvonalú, támogató és segítőkész. Érdekli a történelem, remek tanár. Mindennapjait jól felépített rendszerben éli, szüksége van a kapaszkodókra. Általában nagy család veszi körül, melynek ő a mozgatórugója.
Jó párt alkot: a Kőrissel és a Náddal.

Magyal
VII. 8. – VIII. 4.

Született vezető, előkelő megjelenéssel. Magabiztos, intelligens, többnyire jó döntéseket hoz, a kihívásoknak könnyedén megfelel. Szereti a versenyhelyzetet, és ritkán marad alul. Mivel túl könnyen jöhetnek a sikerek, oda kell figyelnie, hogy ne üljön a babérjain, és találjon magának új feladatokat.
Jó párt alkot: a Kőrisfával és a Bodzával.

Mogyoró
VIII. 5. – IX. 1.

Kifinomult, intelligens és hatékony. Születetten okos, általában nem kell sokat tanulnia, hogy jó eredményeket érjen el az iskolában. Remek a memóriája, mindenre emlékszik, mindent tud, oda is kell figyelnie, hogy ne tűnjön okoskodónak. Számára fontosak a részletek, nem meglepő, hogy a szabályokat minden körülmények között betartja.
Jó párt alkot: a Berkenyével és a Galagonyával.

Szőlő
IX. 2. – IX. 29.

Az ősz változékony, kiszámíthatatlan időszakának szülöttje. Az ellentmondások embere, határozatlannak tűnhet. Képes mások helyzetébe is beleélni magát, empatikus. Imádja a földi élvezeteket. Díjazza a különleges helyzeteket, találkozásokat, gondolatokat. Mutatós, elegáns ember, nem bánja a luxust.
Jó párt alkot: a Fűzfával és a Mogyoróval.

Repkény
IX. 30. – X. 27.

Ebben a naptári időszakban a nap fénye már nem túl erős, így a jegy szülötte időnként úgy érezheti, neki mindenért sokkal jobban meg kell küzdenie. Vonzódik a misztikumhoz. Általában halk szavú, mégis kivívja a tiszteletet. Borotvaéles logikája mellett a hűség a legfőbb erénye. A legképtelenebb helyzetekben is segítőkezet nyújt. Karizmatikus személyiség, gyakran áll egy-egy jó ügy mellé.
Jó párt alkot: a Tölgyfával és a Kőrisfával.

Nád
X. 28. – XI. 24.

Bármilyen titkot rá lehet bízni, sokak bizalmasa. Gyakran mások problémájára ő találja meg a megoldást. Szeret a dolgok mélyére ásni, érdekli a láthatatlanon túli világ. Imádja a jó történeteket, a legendákat, históriákat. Remek történész, régész vagy újságíró válhat belőle. Örömmel figyeli, hogy az emberek egy-egy helyzetre mennyire másképp reagálnak, mint ő. Lehet kissé manipulatív, de mivel fontos számára az igazság, apró cselszövései nem okoznak másoknak problémát.
Jó párt alkot: a Kőrisfával és a Tölgyfával.

Bodza
XI. 25. – XII. 23.

Imádja a szabadságot, és néha úgy tűnhet, vadabb dolgokat művel, mint a többi jegy szülöttje. Fiatalkorában kísértheti a sorsát, olykor hajmeresztő helyzetekbe kerülhet. Mivel a leghosszabb éjszakák időszakában született, arra törekszik, hogy éltető energiáit ne a napfényből, hanem máshonnan szerezze meg. Gyakran tévesen lázadónak, deviánsnak, kívülállónak hiszik, pedig gondolatai mélyek. Segítőkész, nagyvonalú, ám ezek a jó tulajdonságai olykor kíméletlen őszinteséggel társulnak.
Jó párt alkot: az Égerrel és a Magyallal.

Nyírfa
XII. 24. – I. 20.

A kelták ezt az időszakot a fény újraszületésével azonosították, így nem csoda, hogy aki a Nyírfa jegyében született, igazi újító, aki képes másokat is mozgósítani. Nem elégszik meg az elért eredményekkel, mindig új babérokra tör. Felfedező, aki a régi sémák helyett új megoldásokat keres. Toleráns, ugyanakkor gyakran öntörvényű. Képes hideg fejjel döntést hozni, ha a helyzet úgy hozza.
Jó párt alkot: a Fűzfával és a Szőlővel.

Fotó: pexels