Ezotéria

Honnan tudjuk, hogy megátkoztak? Íme, a legbiztosabb jelek és a kiút a gyötrelemből

Ha egy-két bosszúság ér minket, nem kell rosszakaróra gondolni. Ám ha véget nem érőn, csőstül jön a baj, érdemes tisztító varázslatot végezni, és elgondolkodni, ki állhat a háttérben.

Bár a fejünkben az átok és a rontás legtöbbször ugyanazt jelenti, van köztük különbség. A rontás azoknak a mágikus rituáléknak az összessége, amelyek arra irányulnak, hogy egy adott személlyel kellemetlen események történjenek. Ehhez szükséges valamilyen eszköz is, például woodoo-baba, vér vagy haj.

Az átok egy felfokozott érzelmi állapotban küldött negatív gondolat. Ide tartozik egyébként a szemmel verés is. A végeredményben azonban nincsen nagy eltérés. Egyfajta tartós energiablokk alakul ki bennünk, és ez kihat életünk minden területére: szerelemre, családi kapcsolatokra, egészségre, anyagi helyzetünkre.

Elég egy rossz gondolat

A néphit úgy tartotta, hogy „három a magyar igazság és egy a ráadás”, tehát, ha rövid idő alatt ennél több baj történik az életünkben, gyanakodhatunk arra, hogy valaki rosszat akar nekünk. Meglepő, de az is előfordulhat, hogy valójában önmagunkat blokkoljuk; ebben az esetben a saját gondolatainkkal hozzuk létre a negatív eseményeket. Ilyenkor az a feladat, hogy ezeket alakítsuk át pozitív, jó gondolatokká.

„Az már más kérdés, hogyha egy másik ember kíván nekünk rosszat, gondolattal vagy szavakkal – mondja ezoterikus szakértőnk Lylia. – Hogy ez hogyan lehetséges? A kollektív tudatalatti olyan, mint egy nagy számítógépes rendszer, amelyhez minden ember csatlakozott. Ezen keresztül folyamatosan kommunikálunk egymással, és hatással vagyunk másokra. Ha valaki folyamatosan rosszat kíván nekünk, harag, gyűlölet van benne, és erre mi éppen fogékonyak vagyunk, akkor bevonzhatjuk az életünkbe.”

Fontos tudnunk, hogy ezeknek a rossz gondolatoknak, átkoknak, rontásoknak mindig van következménye, amely visszaszáll a küldőjére! Ezért bárkiről gondolunk rosszat, azonnal verjük ki a fejünkből, mert magunkra is bajt hozhatunk!

Honnan tudhatjuk, hogy baj van?

Van néhány jel, ami alapján biztosra vehetjük, hogy valaki rossz energiákat küldött felénk.

✔ Annak ellenére, hogy mindent megteszünk a sikerért, nem sikerül egyről a kettőre jutnunk.

✔ Állandóan valamilyen betegség tünetét produkáljuk, de nem találják ennek semmilyen szervi okát az orvosok.

✔ Hosszabb ideje fáradékonyak, levertek, kedvetlenek vagyunk.

✔ Hirtelen negatív események sora történik az életünkben.

Nem mindig hat

Ezek szerint az átok és a rontás csak akkor tud hatni, ha fogékonyak vagyunk rá. De mit is jelent ez pontosan?

„Az átok, a rontás csak akkor tud ránk hatni, ha tartósan leesik az energiaszintünk – magyarázza Lylia. – Ennek oka lehet a rosszkedv, a depresszió, stresszes közeg vagy éppen az egészségtelen életmód. Ha alacsonyan van az energiaszintünk, akkor a rontás, átok hatni tud ránk, ha viszont tudatosan odafigyelünk, hogy tápláljuk a testünket, lelkünket, akkor ezek nem fognak rajtunk.”

Az igazán hozzáértő látók, jósok meg tudják állapítani, hogy kitől érkezett a rontás vagy az átok, de Lylia szerint ezzel nem szabad foglalkozni, nincs értelme rágódni rajta. Sokkal inkább azzal törődjünk, hogyan tudjuk kivédeni az újabb támadást.

Hogyan védekezhetünk?

„Sok esetben a rontás már azzal megszüntethető, ha az ember változtat a gondolkodásmódján, és odafigyel arra, hogy minél több olyan tevékenysége legyen, ami örömet okoz neki – javasolja Lylia. – De ez bizony nem könnyű, ugyanis a rossz
energiák hatására éppen a saját magunkba vetett hitünk gyöngül meg. Keressünk olyan módszert, ami szinte kézzel foghatóan emeli az energiaszintünket. Például imádkozzunk, meditáljunk, menjünk el egy olyan helyre, ahol kimondottan jól érezzük magunkat, vagy választhatunk valamilyen kezelést, ami energiával tölt fel bennünket. Például egy kellemes masszázst vagy reikit, prána nadit. Az átok elűzésére természetesen mágikus módszereket is alkalmazhatunk, ilyen például a szenes víz is. Tisztító erejével hamar búcsút inthetünk a bajoknak.”

Rontás ellen

Hozzávalók:

✦ 9 evőkanál víz

✦ 9 szál gyufa

✦ 3 csipet só

✦ egy fénykép arról, akiről le akarjuk venni a rontást

✦ üvegpohár

✦ fehér gyertya

Tegyünk a pohárba 9 evőkanál vizet, 3 csipet sót, egyenként gyújtsuk meg a gyufaszálakat, rajzoljunk a pohár szája fölé 3 keresztet mindegyikkel, majd dobjuk a vízbe. Ha a gyufa alig ég le, nincs a személyen rontás, ha hosszan ég, valószínűleg rosszat kívántak neki. Ha a gyufa a vízben is ég, ez majdnem biztos. Legvégül a jobb mutatóujjat mártsuk vízbe, rajzoljunk 3 keresztet a képre, égessük el a gyertya lángjában, és dobjuk ki a hamut a lakásból.

Fotó: shutterstock