Ezotéria

Apahoroszkóp: az Ikrek mindig kapható a mókára, a Szűz tájékozott – ilyen apa a párja

Az, hogy melyik csillagjegyben születtünk, természetesen a szülői erősségein­ket és gyengeségeinket is befolyásolja. Így arra is hatással van, hogy milyen édesapa válik a férfiből.

Kos (III. 21. – IV. 20.)
Nem lehet mellette unatkozni
Remek apa: elbűvölő, naiv, gyermeklelkű. Így nem okoz neki nehézséget könnyedén ráhangolódni gyermeke érzelmeire. Boldogan bátorítja csemetéjét bármilyen szórakozásra, szabadidős tevékenységre. Egyetlen óra sem múlhat el vele unatkozva vagy eseménytelenül. Ám jó tudnia, hogy nem minden gyermek osztja az apja lelkesedését. Ne csak olyan programokat találjon ki, amelyek neki tetszenek, vegye észre, ha a gyerek valami mást szeretne.

BIKA (IV. 21. – V. 20.)
A lelke mélyén konzervatív
Ha csak lehet, rengeteg időt tölt a gyermekeivel. Szíve mélyén konzervatív, ezért a gyermeknevelés terén a régi, jól bevált módszereket részesíti előnyben. A kereteket, határokat szigorúan megszabja. Képes minden erejét megfeszítve dolgozni azért, hogy gyermeke semmiben ne szenvedjen hiányt. Drága ajándékokkal viszont nem feltétlenül kell mindig elhalmoznia a kicsit.

IKREK (V. 21. – VI. 21.)
Mókára, játékra mindig kapható
Ötletes, mindig tudja, mivel foglalja le a gyermekét. Néha túlzottan tele is zsúfolja programokkal a hétvégét. Ezzel kimerítheti a csemetéjét, így lehet, hogy neki nem mindenhez lesz kedve. Az Ikrek apának jó érzéke van a mókához, és mindig van rá ideje, hogy játsszon egy kicsit. Ugyanakkor azért is mindent megtesz, hogy a gyermekének minél jobb iskoláztatást biztosítson, és a tanulmányaiban is segíti.

RÁK (VI. 22. – VII. 22.)
Szeretetteli és védelmező
Odaadó és figyelmes. Rendkívül érzelmes, mérhetetlen szeretet lakozik benne, amivel gyermekeit is elhalmozza. Azt azonban nehezen veszi észre, amikor a gyermekének bánatot okoz egy-egy éles, bántó megjegyzésével. Ennek ellenére kiváló szülő, bár néha túlságosan védelmezi a gyermekét, különösen, ha már felnőtt, és külön utakon szeretne járni. Aggódó természetű, ezért hajlamos eltúlozni az apró-cseprő problémákat.

OROSZLÁN (VII. 23. – VIII. 23.)
Bátorító támasz
Szereti világgá kürtölni, mennyire büszke a gyermekére, és harcolni is kész azért, hogy mindenből a legjobbat kapja. Cserébe elvárja tőle, hogy a maximumot hozza ki magából, és idejét, energiáját nem kímélve segíti is ebben. Ha megállja, hogy a gyermekére erőltesse az akaratát, kivételesen lelkesítő és támogató apa válik belőle. Amint kiderül, hogy mit szeretne tenni a gyermeke, bátorítani fogja, amíg el nem éri a célját.

SZŰZ (VIII. 24. – IX. 23.)
Tájékozott és nyílt
Hajnaltól estig dolgozik, hogy a családjának a saját magas mércéjének megfelelő életkörülményeket biztosítsa. Szívesen és nyíltan beszél a gyermekével bármilyen témáról, érdeklődését, kíváncsiságát figyelemmel táplálja, gondozza. Tudatosítania kell azonban, hogy egy kedves, ösztönző megjegyzés a legtöbbször sokkal hatásosabb, mint az azonnali, leplezetlen kritika. Kivételes tájékozottságával viszont sokat segíthet gyermeke életében, boldogulásában.

MÉRLEG (IX. 24. – X. 23.)
Biztonságot teremt a  családnak
Gyakran elkényezteti a gyermekét, mert a szigorú, határozott fellépés nehezére esik. Ez a fajta engedékenység problémákhoz is vezethet, ha gyermeke bármit megúszhat büntetés nélkül. Ritkán veszíti el a türelmét, rengeteg törődéssel neveli a csemetéjét, aki bizalommal közeledhet hozzá. Biztonságot sugárzó családi hangulatot teremt. Mindig igazságosságra és pártatlanságra törekszik, döntési helyzetben a gyermeke véleményét is kikéri.

SKORPIÓ (X. 24. – XI. 22.)
Sokat követel, de sokat is ad
Eltökélt apa, aki szeret fegyelmet tartani, akár a kényszer erejével is. Támogatja a gyermekét elfoglaltságaiban, nehezen viseli a lustaságot. Szenvedélyesen érdekli a gyermeke élete, foggal-körömmel harcol a boldogságáért és a sikeréért. Ha viszont nem fogadja el a gyermeke függetlenedését, abból nézeteltérés lehet. Igényes, ezért sokat – néha túl sokat – követel a gyermekétől, sokszor azt is, hogy folytassa az ő pályáját.

NYILAS (XI. 23. – XII. 21.)
Kalandos gyermekkort biztosít
Könnyen megtalálja a kapcsolatot és a közös hangot a gyermekével. Bátorítja az érdeklődését, és segíti őt a tanulásban és új dolgok felfedezésében. Néha azonban hajlamos megfeledkezni arról, hogy a gyermeke hitvallása nem feltétlenül egyezik az övével. Ugyanakkor szülőként is képes megőrizni gyermeki énjének egy részét. Csemetéje pedig sokat nyer kalandos gyermekkorával: nyitottabb lesz a világ változásaira, és mindenhol otthon érzi majd magát.

BAK (XII. 22. –I. 20.)
Elismeri a sikereket, de kritikus
Minden feltételt biztosít a gyermeke előrejutásához, külön hangsúlyt fektet az iskoláztatásra. A kimagasló eredményt megjutalmazza, a kemény, kritikus megjegyzésekkel viszont érdemes vigyáznia. Előfordulhat, hogy annyira beleveti magát a munkába, hogy kevés ideje marad a családjára. Érdemes odafigyelnie az együtt töltött időre, nehogy szinte észrevétlenül szaladjanak el az évek.

VÍZÖNTŐ (I. 21. – II. 19.)
A szigor nem az ő asztala
Engedékeny szülő, aki helyesnek tartja, ha a gyermeke használja az eszét. Nehezen tud azonosulni a hagyományos családi szerepekkel, a szigor nem az ő asztala. Észre kell azonban vennie, hogy bizonyos helyzetekben semmi nem helyettesíti a határozott útmutatást. Remek rábeszélő képességgel rendelkezik, még a legmakacsabb gyermeket is könnyedén, ügyesen abba az irányba terelheti, amelyet jónak tart.

HALAK (II. 20. – III. 20.)
Az ujja köré csavarja a gyermeke
Szeretetteljes, és szívesen kedveskedik, nem tart szigorú fegyelmet, így azonban a gyerek könnyen megtalálja a módját, hogyan csavarja őt az ujja köré. Fel kell ismernie, hogy a gyermekének szüksége van szilárd, magabiztos példaképre és határokra. Hatalmas áldozatokat hozhat azért, hogy a családnak a lehető legmagasabb életszínvonalat nyújthassa. Hibája, hogy olykor csapongó a képzelete, és nem mindig tud teljes mértékben odafigyelni arra, amit a gyermeke mond.

Fotó: gettyimages