Hozzávalók:
- 1,5 kg filézett pulykacomb
- só, frissen őrölt bors
- 1 teáskanál szárított majoránna
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 3 evőkanál olívaolaj
- 5-6 szem alma
- 4 kisebb fej vöröshagyma
A római tálat 30 percre vízbe áztatjuk. A megmosott, szárazra törölt pulykcombfilé mindkét oldalát alaposan körbesózzuk, borsozzuk. A zöldfűszereket összekeverjük, elvegyítjük az olívaolajjal, bedörzsöljük vele a hús mindkét oldalát.
A húst az előkészített római tálba tesszük, lefedjük, és hideg sütőben, amelyet 200 fokra kapcsoltunk, 2 órán át sütjük. Két óra elteltével levesszük róla a fedőt, körberakjuk a negyedelt almákkal, hagymával, a sütő hőfokát 230 fokra növeljük, és a köretet puhára, a húst ropogósra sütjük.
460 kcal,30 g szénhidrát/adag