Konyha

Pulykacomb sült almával

Ha jól kombináljuk a hozzávalókat, remek rakott ételeket hozhatunk össze a régi-új főzőedényben, a római tálban.
alma bazsalikom bors kakukkfű konyha majoranna olivaolaj oregánó pulykacomb pulykacomb sült almával vöröshagyma

Hozzávalók:

  • 1,5 kg filézett pulykacomb
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 5-6 szem alma
  • 4 kisebb fej vöröshagyma

A római tálat 30 percre vízbe áztatjuk. A megmosott, szárazra törölt pulykcombfilé mindkét oldalát alaposan körbesózzuk, borsozzuk. A zöldfűszereket összekeverjük, elvegyítjük az olívaolajjal, bedörzsöljük vele a hús mindkét oldalát.

A húst az előkészített római tálba tesszük, lefedjük, és hideg sütőben, amelyet 200 fokra kapcsoltunk, 2 órán át sütjük. Két óra elteltével levesszük róla a fedőt, körberakjuk a negyedelt almákkal, hagymával, a sütő hőfokát 230 fokra növeljük, és a köretet puhára, a húst ropogósra sütjük.

460 kcal,30 g szénhidrát/adag