Konyha

Szezonban semmiből sem maradhat ki: Medvehagymás-mustáros vagdalt – Recept

Most van a medvehagyma szezonja, ám ez a fokhagymás ízvilágú fűszernövény tavasszal csak pár hétig terem. Érdemes hát minél többféle receptet kipróbálni vele.

Medvehagymás-mustáros vagdalt

Hozzávalók:

• 50 dkg darált sertéshús
• 1 csokor medvehagyma
• 2 evőkanál mustár
• 1 szikkadt zsemle
• 1 db tojás
• só, frissen őrölt bors
• 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A medvehagymát vékonyra aprítjuk.
2. A darált húst elkeverjük a medvehagymával, a beáztatott, kifacsart zsemlével, a tojással. Sóval, borssal, mustárral ízesítjük. A nyers masszában a mustár ízét kell karakteresen éreznünk.
3. Szilikonos vagy fém őzgerincformát (0,5 literes) kikenünk olívaolajjal, belelapogatjuk a húsmasszát, és 220 fokos sütőben 1 óra alatt készre sütjük.

Fotó: Vrábel Kriszta