Currys sárgaborsóleves
Hozzávalók:
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 csapott evőkanál curry-fűszerkeverék
• 25 dkg sárgaborsó
• 8 dl húsleves
• 2 dl főzőtejszín
• só, frissen őrölt bors
• pár csepp friss citromlé
• olívaolaj
1. Az apróra kockázott vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük. Amikor eléggé megpuhult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a curry-fűszerkeveréket. Egy-két percig pirítjuk, majd a sárgaborsót is beletesszük.
2. Felöntjük a húslével, majd puhára főzzük a borsót. Vigyázzunk, hogy ne főzzük teljesen szét!
3. A levesbe keverjük a tejszínt, összeforraljuk, kevés citromlével ízesítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és máris tálalhatjuk.
Fotó: Vrábel Kriszta