Konyha

Jobb, mint az indiaiban: Currys zöldséges rizs sült csirkecombbal – Recept

Egyszerűen elkészíthető étel, amit mindenki imádni fog, aki szereti az ázsiai konyhát.

Currys zöldséges rizs sült csirkecombbal

Hozzávalók:
• 20 dkg jázminrizs
• 20 dkg póréhagyma
• 20 dkg sárgarépa
• 20 dkg cukkini
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál curry
• só, frissen őrölt bors
• 1 teáskanál római kömény
• pár csepp citromlé
• 8 db csirkecomb
• olívaolaj

1. A rizst bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
2. A póréhagymát felkarikázzuk, a sárgarépát meghámozzuk, felkockázzuk, a cukkinit is kockákra vágjuk. Nagy teflonserpenyőben kevés olívaolajon dinszteljük a zöldségeket a zúzott fokhagymával és a curry-fűszerkeverékkel együtt. Ha megpuhultak, hozzákeverjük a rizst, összeforgatjuk, hogy a rizs is fűszeres legyen. Római köménnyel, kevés citromlével ízesítjük.
3. A megtisztított csirkecombokat körbesózzuk, borsozzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és fóliával fedve 230 fokos sütőben 1 órán át sütjük, majd a fóliát leszedve a combok bőrét is megpirítjuk. A fűszeres rizzsel tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta