Konyha

Egzotikus, gazdag, egészséges: Édes-savanyú karfiol – Recept

Édes-savanyú karfiol

Hozzávalók:
• 20 dkg burgonya-keményítő
• 3 db tojás
• 50 dkg karfiol
• olaj a sütéshez
a mártáshoz:
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál mogyoró- vagy szezámolaj
• 5 dl paradicsompüré
• só
• 4 evőkanál cukor
• 3-4 evőkanál 10%-os ecet

1. Egy tálban összekeverjük a keményítőt a tojásokkal. Annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű palacsintatésztát kapjunk, és megsózzuk.
2. A rózsákra szedett karfiolt megmártjuk a tésztában, majd adagonként bő, forró olajban kisütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges olajat.
3. Az édes-savanyú mártáshoz a zúzott fokhagymát megdinszteljük az olajon. Felöntjük a paradicsompürével és 2,5 dl vízzel. Sóval, cukorral, ecettel ízesítjük. A még híg mártást összeforraljuk, majd hozzákeverjük a kisült karfiolt. A keményítős bunda fogja besűríteni a szaftot. Párolt rizzsel kínáljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta