Konyha

Pont olyan, mint a kínaiban: Mézes, csilis sült pulykacomb rizstésztával – Recept

Ember legyen a talpán, aki képes csak egy tányérral enni ebből az ázsiai egytálételből.

Mézes, csilis sült pulykacomb rizstésztával

Hozzávalók:
• 50 dkg pulykacombfilé
• 4 evőkanál szójaszósz
• 2 evőkanál méz
• 3 evőkanál paradicsompüré
• 1 teáskanál csilikrém
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál kínai ötfűszer-keverék
• szezámolaj
• 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
• 10 dkg brokkoli
• 10 dkg zsenge sárgarépa
• 1 citrom leve
• 5 dkg szezámmag
• só
• 20 dkg rizstészta

1. A pulykahúst apró kockákra vágjuk, és megsózzuk. Egy tálban összekeverjük a szójaszószt, a mézet, a paradicsompürét, a csilit, a zúzott fokhagymát és az ötfűszer-keveréket, majd összeforgatjuk a hússal. Legalább 30 percig pihentetjük.
2. Nagy serpenyőben szezámolajat hevítünk, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, az apróra vágott brokkolit és sárgarépát, nagy lángon körbepirítjuk, majd 1-2 perc elteltével beletesszük a pácolt húst, és rázogatva ropogósra sütjük.
3. A tésztát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, elkeverjük a húsraguval. Citromlével megcsepegtetjük a kész fogást, és a serpenyőben, zsiradék nélkül megpirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete