Hozzávalók 12 kockához:
• 15 dkg zabpehely
• 2 dkg cukrozatlan kakaópor
• 10 dkg vaj
• 40 dkg túró
• 4 dl natúr joghurt
• 5 dkg cukor vagy méz
• 1 zacskó instant zselatin (főzés nélküli)
• 5 dkg kókuszreszelék
• savanykás gyümölcs a tálaláshoz
1. A zabpelyhet elkeverjük a kakaóporral, összedolgozzuk az olvasztott vajjal, majd egyenletesen folpackkal bélelt, 15×20 cm-es forma aljába lapogatjuk (ez lehet egy műanyag fagyisdoboz is). Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
2. A túrót elkeverjük a joghurttal, a mézzel, és botmixerrel krémesítjük.
3. Hozzákeverjük az instant zselatint, majd a kókuszreszeléket. Az egészet a kakaós zabrétegre szedjük, elsimítjuk, és szeletelés előtt 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Savanykás gyümölccsel kínáljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta