Konyha

Így még a pasik is megeszik a tökféléket: Chili con carnéval töltött patisszon – Recept

A rostban és más hasznos tápanyagokban bővelkedő zöldségek jót tesznek az egészségnek, az emésztésnek. Kerüljenek minél többször, minél változatosabban a tányérra!

Chili con carnéval töltött patisszon

Hozzávalók:
• 1 fej vöröshagyma
• olívaolaj
• 25 dkg darált marhahús
• 1 teáskanál őrölt római kömény
• 1 teáskanál csilipehely
• 1 szem paradicsom
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 kisebb (50 dkg körüli) patisszon
• 10 dkg főtt vörös bab (konzerv)
• 10 dkg főtt, morzsolt kukorica (konzerv)
• 2 dl paradicsomszósz
• só, frissen őrölt bors
• 2 dl tejföl
• 1 db tojás

1. Olajon megdinszteljük az apróra kockázott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és lepirítjuk. Beletesszük a római köményt, a csilit, majd a kockázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is.
2. Sózzuk, borsozzuk, pár percig dinszteljük, majd felöntjük a paradicsomszósszal és 1 dl vízzel. Lefedjük, és 1 órán át főzzük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot és kukoricát, majd még 15 percig főzzük.
3. A patisszonok „kalapját” levágjuk, a magokat kikapargatjuk. Nagy fazékba tesszük őket, és annyi vizet öntünk rájuk, amennyi ellepi. Megsózzuk, adunk hozzá fél dl 10 százalékos ecetet. A zöldséget 15 perc alatt előfőzzük, hűlni hagyjuk, és meghámozzuk.
4. Tűzálló tálba helyezzük a patisszonokat és megtöltjük a húsraguval. Megkenjük a tejföllel összekevert tojással, majd 250 Celsius-fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Fotó: Vrábel Kriszta