Lencsés-gombás Wellington
Hozzávalók:
• 1 tekercs kész leveles tészta
• 25 dkg csiperkegomba
• 15 dkg lencse
• 15 dkg leveles spenót
• 1 evőkanál sűrített paradicsom
• 2 db zsemle
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 tojás
• só, frissen őrölt bors
• 1 teáskanál kurkuma
• 1 teáskanál curry fűszerkeverék
• 2 evőkanál olívaolaj
1. A lencsét sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
2. A töltelékhez a finomra vágott vöröshagymát puhára dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az egészen apróra felkockázott gombát. 10 percig pároljuk, sóval, borssal, kurkumával és a curry fűszerkeverékkel ízesítjük. Hozzáadjuk a megtisztított spenótot, és fél-egy perc alatt ezt is megfonnyasztjuk. Belekeverjük a lecsöpögtetett lencsét, és 1 evőkanál sűrített paradicsomot. A keveréket hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a vízbe áztatott, kifacsart zsemléket és egy enyhén felvert tojást. Alaposan összedolgozzuk a masszát, és sóval, borssal tovább ízesítjük.
3. A leveles tésztát kitekerjük, az 1/3 részét levágjuk, és ezt a részt felcsíkozzuk. A nagyobb tésztalap közepére helyezzük a zöldséges tölteléket, majd feltekerjük. A töltött tésztát a félretett csíkokkal díszítjük, megkenjük a másik, felvert tojással, és 220 Celsius-fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük a tésztát és a tölteléket is.
Fotó: Vrábel Kriszta