Konyha

650 forintból jól lakik az éhes férfi: Csicseriborsós currys csirke – Recept

Egy adag főtt étel, mindössze 650 forintból? nem lehetetlen és még finom is lesz a végeredmény!

Csicseriborsós currys csirke

Hozzávalók 4 adaghoz:
• 40 dkg csirkemell
• 30 dkg sárgarépa
• 25 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)
• 2,5 dl kókusztej
• 1 dl natúr joghurt
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• egy 3-4 cm-es gyömbérdarabka
• 3 evőkanál currypor
• 1 csapott teáskanál kurkuma
• 1 teáskanál római kömény
• 1 mokkáskanál őrölt fahéj
• 1 teáskanál csilikrém
• fél citrom
• olaj
• egy kis csokor friss koriander vagy petrezselyem

1. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, a fűszerekkel és a reszelt gyömbérrel együtt puhára dinszteljük benne a finomra aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a hámozott és karikára vágott sárgarépát, és ezt is dinszteljük 4-5 percig.
2. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkét. Enyhén lepirítjuk, majd felöntjük a ragut 1,5 dl vízzel és a kókusztejjel. Sóval, borssal és csilivel ízesítjük.
3. A lecsöpögtetett csicseriborsót is belekeverjük, lefedjük és takaréklángon forralva 20 perc alatt készre főzzük. Elkeverjük benne a natúr joghurtot, a vágott koriandert és kevés citromlével ízesítjük. Főtt bulgurral vagy rizzsel tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta