Hozzávalók:
70 dkg édesburgonya
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 dl natúr joghurt
só, frissen őrölt bors
4-5 cm-s friss gyömbér
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál csilipehely vagy piros csípős paprika
fél citrom leve
2 evőkanál méz
Elkészítés:
A hámozott, kockázott édesburgonyát a gyömbér felével, a negyedekbe vágott vöröshagymával, 2 gerezd fokhagymával, kurkumával bő vízben puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk és leturmixoljuk a levest. Kicsit hagyjuk kihűlni, hozzákeverjük a joghurtot (ha túl forró, összekaphatja a joghurtot). A a maradék reszelt gyömbérrel, csilivel, mézzel, citromlével fűszerezzük. Egyszerre legyen csípős, édes és savanykás is.
Fotó: archív