Konyha

Lindt EXCELLENCE nagykövetet választottak (x)

Lindt EXCELLENCE - a portfóliójában különböző ízesítésű étcsokoládékat kínáló márka egy idén áprilisban meghirdetett versenyen kiválasztotta a Lindt EXCELLENCE nagykövetét.

A legnagyobb csokoládérajongók számára kiírt esemény négy országban – Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban – zajlott, és több, mint 8500 érdeklődőt vonzott, köztük közel 1500-at Magyarországról. A versenyt Magyarországon is megtartották, ahol a 30 éves budapesti Ágnes Fű-t választották Lindt EXCELLENCE nagykövetté.

A csokoládé a nagy szenvedélye, amit  idén ősszel a Lindt EXCELLENCE kampány részeként mindenkivel meg szeretne osztani.

Ágnes következő lépéseit, valamint a döntő összes résztvevőjének a kalandjait folyamatosan követhetitek a Lindt közösségi oldalain.

A magyarországi Lindt EXCELLENCE nagykövetjelöltjei közül egy többfordulós választási folyamat eredményeként  kiválasztottak 5 főt, akiket meghívtak a svájci Lindt Home of Chocolate-ba, ahol Stefan Bruderer, a Lindt profi csokoládémesterének (Maitre Chocolatier) felügyelete mellett versenyezhettek a címért.

Ágnes Fű, a LINDT EXCELLENCE nagykövete

A kifejezetten számukra kitalált feladatok szigorúan a csokoládéhoz kapcsolódtak – szerepelt köztük a csokoládé díszítés és az ízek felismerése is. Csak a legnagyobb ínyencek tudtak megbirkózni a kihívással…

Ezen kívül tesztelték a döntősök a kreativitását is, mely során meg bizonyítaniuk kellett találékonyságukat, illetve képességüket, hogy a csokoládé iránti szenvedélyüket a közösségi médiában is megfelelően át tudják adni. A résztvevők izgalma elérte a tetőpontot, egytől-egyig magas pontszámra számítottak a csokoládémestertől.

„A kollégáim, a csokoládémesterek és én heves vitákat folytattunk. Nem volt egyszerű kiválasztani a győztest, az esélyek nagyon kiegyenlítettek voltak” – mondta Stefan Bruderer a nagykövet kiválasztásáról.

A jelöltek különböző városok lakói, különböző szakmák képviselői és különböző korúak voltak. A versenyben való részvételre a csokoládé iránti szeretetük, és az az igényük késztette őket, hogy megosszák azt másokkal, valamint a vágy, hogy kipróbálják magukat, és megismerjék az igazi Lindt Maitre csokoládémester. A svájci döntő során különböző kihívások elé állították őket – amely kihívások végig a legnagyobb meglepetésként érték a versenyzőket. Mindannyian kiváló csokoládéismeretről és rendkívüli elhivatottságról tettek tanúbizonyságot.

A verseny győztese, Ágnes Fű, a Lindt EXCELLENCE nagykövete így nyilatkozott a csokoládéval kapcsolatos tapasztalatairól: „A Lindt csokoládé nem csak egy édes csemege számomra, hanem egy teljes élmény, amely boldogságot hoz az életembe, minezek mellett  szenvedélyesen érdeklődöm a különleges minőségű csokoládék iránt. A Lindt EXCELLENCE karamellizált mogyorós étcsokoládé tábla tökéletes kísérője a reggeli tejeskávémnak. Egy négyzet csokoládé és máris fényesebb a napom” – meséli Ágnes.

A Lindt EXCELLENCE nagykövetei részt vesznek a márka őszi kampányában, mely során megosztják majd a csokoládé iránti szenvedélyüket egész Csehországgal és Szlovákiával. Számos, a kampányhoz kapcsolódó ismeretanyag készül, amik lehetővé teszik, hogy az érdeklődők többet megtudjanak arról az útról, ami végül Ágnest ehhez a győzelemhez vezette.

A verseny több másik országban is zajlott, Szlovákiából és Csehországból 5-5, Lengyelországból pedig 10 jelölt jutott a döntőbe:

Szlovákiából a 28 éves, pozsonyi Barbora Trnavská, Csehországban a 28 éves Tereza Topinková, Lengyelországból pedig a 30 éves Paulina Bawolska nyerték meg a versenyt.

Minden nagykövet részt vesz majd hazájukban az őszi Lindt EXCELLENCE kampányban.

A Lindt EXCELLENCE-ről:

EXCELLENCE: Az EXCELLENCE csokoládétáblákat minden részletre odafigyelve készítik. A csokoládémesterek válogatott kakaóbabot és a legmagasabb minőségű alapanyagokat használják a kivételes ízélmény érdekében. A Lindt EXCELLENCE magas kakaótartalom, mély íz és új aromák, széles ízválaszték és kivételes adalékanyagok.