Ezt az ételt még az éttermekben is különlegességként kínálják, pedig nagyon egyszerűen elkészíthető otthon is.
Az ázsiai konyha itthon is egyre népszerűbb, érdemes néhány fogást ellesni.
Kiadós vacsora, ahol a rakott krumpliban ezúttal nem a tojásé és a kolbászé a főszerep.
Elég mindent előkészíteni és bedobálni a római tálba, a sütő minden mást elvégez.
Ki ne szeretné a rántott húst, a sült krumplit, a bundás kenyeret… Ám a neheze a sütés után jön: mi legyen a visszamaradt olajjal, hol adhatjuk le?
Amikor ezerféle feladat vár ránk, lássuk be, nagy könnyebbség, ha legalább a főzést egyszerűsíthetjük.
A zöldfűszerek nemcsak az ízlelőbimbóinkat kényeztetik, hanem kifejezetten szépek is lehetnek. Kertészmérnök szakértőnk, Kiszel Péter csokorba szedte a legmutatósabbakat.
Általában sósan, köretként találkozhatunk a szlovák knédlivel, pedig a szomszédban édesen is nagyon szeretik elkészíteni ezt az egyszerű tésztát.
Ettől a fogástól biztosan megelevenedik otthon a konyhában a horvát tengerparti nyaralások emléke.
A szomszédban ünnepi alkalmakkor is az asztalra kerül ez a kiadós leves.