Konyha

Tavasz a tányéron: Krémsajtos-spenótos tészta – Recept

A hosszú tél után mind vágyunk a friss ízekre és alapanyagokra.

Krémsajtos-spenótos tészta

Hozzávalók
4 adaghoz:
• 50 dkg fusilli, penne vagy pillangótészta
• 20 dkg bébispenót
• 2 gerezd fokhagyma
• 15 dkg tejszínes krémsajt
• 10 dkg feta sajt
• 25 dkg koktélparadicsom
• kevés kemény sajt a tálaláshoz
• só, frissen őrölt bors
• olívaolaj

1. A sütőt 250 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük a megmosott, lecsepegtetett koktélparadicsomokat, és a forró sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük őket.
2. Egy nagyobb serpenyőben, 2 evőkanál olívaolajon átfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a bébispenótot, és 1 perc alatt megfonnyasztjuk a leveleket. Sóval, borssal ízesítjük. Belekanalazzuk a krémsajtot, rámorzsoljuk a fetát, és elkeverjük.
3. A tésztát bő, lobogóan forró, sós vízben megfőzzük (ne legyen teljesen puha), és leszűrjük. Egészen kevés vizet hagyunk alatta, majd a serpenyőbe, a krémsajtos spenótra szedjük, és összekeverjük vele.
4. Hozzáadjuk a sült paradicsomszemeket, sajtforgáccsal megszórva tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete