Lélek

A házasság tényleg árt a kapcsolatnak?

A boldogító igenig még rendben volt minden, az esküt követően viszont megváltoztak a dolgok? Manapság egyre gyakoribb a kérdés, ahogyan az utána következő mondat is, miszerint: mi nem erre szerződtünk.
anyakönyvi kivonat b. molnár márk boldogító igen dr. hevesi kriszta gyűrű házasság intimitás kapcsolat szerepek és munkamegosztás szexuálpszichológus tartós házasság titka

„Ahol a mesék véget érnek, ott kezdődik a házasság” – kezdi dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, aki szerint nem a szerelem hivatalossá tétele okozza a gondot a párok között, hanem az, ahogy innentől kezdve egymásról és a kapcsolatukról gondolkodnak. „A házassági anyakönyvi kivonat nem birtokbavételi jegyzőkönyv” – hangsúlyozza. – „Sokan az esküvő után mégis úgy tekintenek a párjukra, mint aki aláírta a »te az enyém, én a tiéd« papírt, s innentől az udvarlásra vagy a szebbik arcunkat mutatni többé nincs szükség. Ahogy a mesékben is: a királyfi megküzdött a sárkánnyal, elnyerte a jutalmát, jöhet a pihi – és boldogan éltek, míg meg nem haltak –, de hogy ezt miképp tették, arra már nem kapunk útmutatót.”

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete