Lélek

Hogyan éljük túl, ha a párunk meghal?

A gyász gyötrelmes időszak, nem hagy nyugodni a gondolat, hogy soha többé nem fogunk tudni mosolyogni. Mit tegyünk, hogy könnyebben viseljük a fájdalmat, feldolgozzuk a veszteséget, és újra élhessük az életünket?
bata kata család fájdalom fehér gabriella gyász fázisai harag lelki gyógyulás meghal minden megváltozik párkapcsolat pszichológus rituálé tagadás

Kedvesünk elvesztése teljesen megváltoztatja az életünket. Rettenetes érzés, hogy a közös terveink, álmaink már sosem válnak valóra.

„Sokan úgy érzik, hogy ha társuk személyes tárgyait megőrzik, érintetlenül hagyják, az segít elviselni a gyászt, kicsit úgy érezhetik, hogy még mindig velük van. Ám ez nem a legjobb megoldás, mert ha a közös lakásunkból múzeumot csinálunk, akkor biztos, hogy nem tudjuk feldolgozni az elvesztését, hiszen bárhová nézünk, csak ő jut az eszünkbe. Persze nem kell kidobálnunk mindent, őrizzünk meg néhány emléket, amit elő tudunk venni, ha úgy érezzük, hogy arra van szükségünk. Vigyázzunk, hogy ne essünk a másik végletbe se, ne égessünk fel magunk mögött mindent, ne költözzünk el, ne cseréljük le a berendezéseket, mert nem tudunk elmenekülni az emlékek és a fájdalom elől.”

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete