Lélek

Közénk állhat a hitünk?

Míg száz évvel ezelőtt szerelmespárokat szakíthatott szét a családjuk hite, ma már ez nem feltétlenül okoz gondot. Ám, ha valakinek fontos a vallás, ezt nem árt már az ismerkedéskor tisztázni.
bakos zsolt dr. belső nóra elhidegülés hanuka hinduizmus világvallás hitvilág hűtlenség katolikus pap krisna ortodox és neológ közösség pészah pszichiáter rabbi radnóti zoltán római katolikus egyház szerelem szilaj péterné vallás ványik dóra vegetáriánus étrend zsidó vallás szabályai zsinagóga

Bár sok vallásban a legfontosabb értékek ugyanolyan alapokon nyugszanak, mégis azok számára, akik szigorúan tartják a szokásokat, problémát okozhat, ha olyan emberrel esnek szerelembe, akinek ezek nem ugyanolyan fontosak. Tovább nehezítheti a helyzetet, ha ő egy másik vallás szerint élné az életét. Több vallás is engedi híveinek, hogy más felekezetből válasszanak maguknak párt, és nem gördítenek akadályt a vegyes házasságok elé. Az viszont egészen más kérdés, elég erős lehet-e a szerelem, hogy a pár akkor is együtt maradjon, ha más a hitük. „Úgy látom, hogy leginkább akkor lehet ebből probléma, ha két egymástól távol álló hitvilág találkozik – mondja dr. Belső Nóra pszichiáter.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete