Lélek

Húsvéti ünnep karantén alatt? Miért ne?

Húsvétkor összejön az egész család, még a távolabbi rokonokkal is végre egy asztalhoz ülünk. De idén minden más, mert ezt most nem tehetjük meg. Vagy mégis?
bata kata húsvéti ünnep klinikai szakpszichológus makai gábor modern technikai vívmányok tojásfestés tojásvadászat vasárnapi mise versmondás koronavírus karantén

A legtöbben eddig ódzkodtunk a modern technikai vívmányok állandó használatától, sokkal jobban szerettük volna, ha a személyes találkozások helyét nem veszik át a videocsetek, facetime-ok és egyéb kissé személytelennek vélt megoldások. De most ebben a helyzetben, amikor a koronavírus miatt nem jöhetünk, mehetünk kedvünkre, nem találkozhatunk a rokonokkal, barátokkal, bizony nagy hasznát vehetjük a kütyüknek. Számos alkalmazás teszi lehetővé, hogy igenis, most is együtt lehessünk a szeretteinkkel, még ha csak virtuálisan is. Persze mindez némi előkészítést igényel, de megéri a fáradtságot. Ehhez az kell, hogy a család minden tagjának legyen számítógépe vagy okostelefonja. Le kell tölteni az erre a célra alkalmas appok valamelyikét, és éppúgy, ahogy a valóságban tennénk, megbeszéljük az összejövetel időpontját, és már kezdődhet is az ünneplés.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete