Lélek

7 tipp kisgyermekes szülőknek: a huncutkodás nekik is jár, így találja meg rá a legapróbb helyet is a lakásban

Még a legjobb kapcsolatot is próbára teszi, ha szerelmespárból szülőkké válunk, hiszen ilyenkor mindketten ösztönösen a kicsi felé fordulunk, és hajlamosak vagyunk egy időre megfeledkezni arról, hogy nők és férfiak is vagyunk, ezen belül pedig egymás szeretői. Ha szerencsésen túléltük a szülés után az összeszokás idejét, jön a következő probléma: hiába kívánjuk a másik közelségét, úgy érezzük, nincs tere az együttlétnek, hiszen ott a kisgyerek, akinek szeme van, füle van, és ez, ahogy nő, csak súlyosbodni fog. De nem éri meg lehúzni a rolót, mert az előbb-utóbb a kapcsolatnak árt. Inkább vessük be az alábbi 7 tipp valamelyikét!

  1. Járjuk körbe a lakást!
    Sokszor probléma, hogy kicsi a lakás, ezért közel van a szüleihez a pici. Ha pedig egészen kicsi babáról van szó, teljesen természetes, hogy mellettük alszik, bekéredzkedik az ágyukba. Vannak, akik ilyen helyzetben képtelenek a hitvesi ágyban élvezni az együttlét örömeit. Ilyenkor legjobb alternatívát keresni, és körbejárni a lakást. Rengeteg olyan zugot találhatunk magunk körül, ami ráadásul ki is zökkent a rutinból. Gondoljunk csak bele: a legtöbb lakásban van konyhaasztal, zuhanyfülke és mosógép is – a többi már csak fantázia kérdése.
  2. Próbáljuk meg hang nélkül!
    Kisgyerek mellett nyilván nem adhatjuk át magunkat a hangok formájában történő érzelemkifejezésnek. Ez a kötelező visszafogottság pozitív is lehet. Az együttlét alatt nézzünk a párunk szemébe, a másik tekintete rendkívül beszédes, és az arcokon tükröződő néma érzelmek, érzések még különlegesebbé, bensőségesebbé teszik az együttlétet.
  3. Gyors ölelés nap közben!
    Az ember, ha kisgyereket nevel, és nap közben dolgozik, este általában hullafáradtan esik ágyba, ami a szex biztos gyilkosa. Nem jó úgy hozzákezdeni az együttléthez, hogy „tudjuk le gyorsan, mert fáradt vagyok”. De hogyan szeretkezhetnénk kipihenten? A legjobb, ha kihasználjuk az időt, mondjuk hét végén, amikor a kicsi napközben alszik. Ha nagyobbacska, akkor is érdemes bevezetni az ebéd utáni sziesztát, amikor a családtagok elvonulnak a saját kis vackukba, és csendes elfoglaltságot folytatnak akkor is, ha nem vágynak szundikálásra. A gyerek egy idő után a következetes nevelésnek köszönhetően természetesnek veszi, hogy pihenőidőben rajzfilmet nézünk vagy játszunk, ha nem tudunk aludni, de nem zavarjuk a szülőket. Ezzel a módszerrel alvás és szex területén is elégedettek lehetünk.
  4. És ha rajtakap a manó?
    Akkor sem kell kétségbeesni, ha a gyermekünk rajtakap bennünket hancúrozás közben. A lényeg, hogy kezeljük természetesen a dolgot, ahogyan a saját meztelenségünket is! Például mondjuk neki azt, hogy apa és anya csak szeretgették egymást, játszottak. Ez így számára pozitív élmény marad. De ha leszidjuk, görcsölünk a történteken vagy drámát csinálunk a helyzetből, az nyomokat hagy a lelkén, és talán a későbbi szexualitásán is. Amikor a kicsi először szembesül azzal, hogy testiség is van a világon, nem szabad, hogy az rossz élményként csapódjon le a lelkében, hiszen ami történik, egészséges, emberi dolog, nem szégyellnivaló tabu.
  5. Használjuk ki a szabadidőt! Ha akad egy nap, amikor a nagyszülők vagy a barátok vállalják, hogy vigyáznak a gyerekünkre, akkor ne arra használjuk az időt, hogy végre megpucoljuk az ablakot, amin már nem lehet kilátni – azt máskor is lehet, önfeledten egymásba feledkezni azonban csak kettesben tudunk. Arról, hogy végre miénk a szabadidő és az egész lakás, ne az jusson eszünkbe, hogy nyugodtan bevásárolhatunk: tartsunk inkább örömszerző napot!
  6. Hosszú, izgalmas éjszaka!
    Megesik, hogy épp az együttlét kellős közepén tartunk, amikor a gyerek felébred, inni kér, mosdóba megy, rémálomból riad, ha kisebb, felsír, esetleg pelenkázni kell, vagy egyszerűen csak megnyugtatásra szorul. Ilyenkor bizony abba kell hagyni, ami gyakran a párok kedvét szegi. Nézzük a másik oldalról: a visszaaltatási szünet ugyan kizökkent, de valójában el is nyújtja magát az élményt. Márpedig tudományosan bizonyított tény, hogy minél tovább áll fenn az izgalmi állapot, annál intenzívebb a végkifejlet!
  7. Tornára fel!
    Gyakori jelenség, hogy egy nőnek szülés után akár néhány évig is problémái vannak a szeretkezéssel. Mivel az intim méretek a gyermek világra hozásával változnak, az izmok veszítenek a feszességükből, és gondot jelenthet, hogy emiatt sem a nőt, sem a férfit nem érik elég intenzív ingerek a tökéletesen kielégítő szexuális élethez. Ami fontos, hogy emiatt ne gyártsunk magunkban komplexusokat! Nagyon egyszerű intimtorna-gyakorlatok vannak, amelyeket napi rendszerességgel végezve akár néhány hét alatt újra örömteli élményekben lesz részünk. Nem beszélve arról, hogy az intim izmokat maga a rendszeres szeretkezés is edzi.

Fotó: profimedia

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete