Riportok

„Forradalmat hirdettem a hulladék ellen!”

Franciaország, Szlovénia és Svájc után nálunk is megnyílt az első olyan üzlet, ahol csomagolás nélkül vásárolhat az, akinek fontos a környezete.
b. molnár márk budapest csomagolás nélkül vásárolhat csomagolásmentes bolt sipos melinda tartósítószer- és adalékanyagmentes hulladék ellen

Méretes túrazsákkal sétálgat a 21 éves Vivien és párja, Dani az újlipótvárosi Kresz Géza utcában. Ha nem tudnánk a pontos dátumot, könnyen hihetnénk: épp valamelyik nyári fesztiválra tartanak a szerelmesek. Pedig csak vacsorának valóért ugrottak le az egyik boltba. A fiatal egyetemista lány ugyanis – ha csak teheti – igyekszik otthon főzni. Persze ebben még nincsen semmi meglepő; ami viszont a táskájukban lapul, már annál inkább érdekes… Abból ugyanis sorra bújnak elő a kisebb-nagyobb üvegek. „Bulgurral, mandulával és parajdi sóval töltjük meg őket. Épp azok fogytak ki otthon. No meg a zabpehely. Tényleg! Annak hoztunk vászonzsákot?” – kérdik egymástól Viviék, aminek hallatán a mellettük nézelődő anyuka is ellenőrzi iskoláskorú lánya fonott kosarát. Ők házi tejet szeretnének, amihez szintén hozták az üveget. Itt ugyanis csak kimért terméket lehet vásárolni; amit pedig üvegben adnak, az betétdíjas, és vissza lehet vinni. Közben a boltocska sarkában Sipos Melinda, az üzlet tulajdonosa nem csak azért mosolyog, mert vevői vannak, hanem mert ennek láttán előtörnek belőle az emlékek. „Somogy megyében, Nagyatádon cseperedtem, és kislányként ugyanígy vittem a saját kis kosaramat, amivel édesanyám küldött át a boltba, ami az út túloldalán volt. Annak idején nem adtak nejlonzacskót, és csak azt vettük meg, amire tényleg szükségünk volt.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Akciós előfizetési ajánlatunk

Video