Riportok

„Nem hagyjuk Ádám bácsit   szeretetotthonba vinni!”

Sírva fakadt a kétgyermekes Éva, mikor Dunapatajon meglátta szomszédja, Ádám bácsi porig égett házát. Éva hívó szavára nemcsak a felnőttek, de még a kisiskolások is pénzt adtak, hogy újjáépítsék az idős férfi otthonát.
dunapataj falu épít új házat flick ádám bácsi gázpalack robbanás közösség leégett tető összefogás tragédia újjáépít a falu virág márton

A Bács-Kiskun megyei Dunapataj igazán békés kis falucska, ahol eddig az jelentette az eseményt, ha a pénzes postás meghozta a nyugdíjat. Most pedig? Flick Ádám bácsi kálváriája tartja lázban a helyieket. Hiszen ő az, aki évtizedeken át a helyi tsz kocsisaként lovaival úgy hajtott végig a Fő utcán, hogy még az idősek is messziről megsüvegelték. Aztán az idő múlásával lekerült a bakról, nyugdíjba ment, azóta gyalog ballag az ügyeit intézni. Útközben előreköszön a szembejövőknek, gyakran megáll, elbeszélget velük. Reggel nyolc óra lehetett, a kétgyermekes Éva – aki civilben tűzvédelmi és munkavédelmi oktató – felkapta a fejét, mikor éktelen szirénázással tűzoltók robogtak el a háza előtt. Az asszony kiszaladt az utcára, még látta, hogy a nagy, piros autók befordulnak a Dankó Pista utcába. Utánuk sietett, de a látványtól földbe gyökerezett a lába. „Úristen, ég az Ádám bácsi háza” – csapta össze a kezét Éva. A tetőt teljes terjedelmében lángok borították, a cserepek hangosan durrogva potyogtak a földre. A tűzoltók Ádám bácsit kitámogatták a házból, a mentők vizet adtak neki, majd a rohamkocsi elszáguldott vele a kalocsai kórházba.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Akciós előfizetési ajánlatunk

Video