Riportok

„Azt hittük vicc, de egy kajmán volt”

Ezt hagyták itt nekünk... – mutatja a bútorlapokból összetákolt dobozt Török János gyűjteményvezető. A tetején nagy piros betűkkel figyelmeztetés: Vigyázz harap! 130 centiméteres kajmán! Az állatgondozók először csak mosolyogtak a felirat láttán, nem gondolták, hogy valaki tényleg ott hagyott nekik egy veszélyes hüllőt. A titokzatos szállító egyébként mindenre figyelt, 6 csavarral rögzítette a fedőlapot, lélegeztetőket fúrt a tetőre, a könnyebb mozgatás érdekében pedig még görgőket is szerelt a doboz aljára.
130 centiméter hosszú állatgondozó chip-leolvasó debreczeni csilla gyűjteményvezető hőmérséklet hüllő kajmán karanténszoba krokodilfélék padlófűtés pápaszemes kajmán páratartalom ragadozó természetkárosítás török jános

A mélygarázs felől érkező állatgondozó riasztotta a kollégáit, hogy valamit talált a hátsó bejáratnál. Mindannyian odasiettek, aztán óvatosan begörgették az épületbe a hatalmas dobozt. Nézték, hallgatták, de semmi árulkodó jel nem volt. „Majdnem biztos voltam benne, hogy ebben úgysem lesz semmi. Azt hittük, hogy valaki csak viccelődik velünk” – mosolyog János. Aztán előkerült egy csavarhúzó, és hamar rájöttek, hogy senki sem poénkodik, ezt valaki nagyon is komolyan gondolta. Amikor meglátták a közel másfél méteres zöld állatot, egy pillanatra még a szavuk is elállt. „A krokodilfélék a támadás előtt kicsit felfújják magukat és sziszegnek, így próbálják elriasztani a támadókat – magyarázza a kisgyerekes apuka. – Szerencsére ez az állat nagyon nyugodt volt, annak ellenére sem próbált támadni, hogy a szája és a lábai sem voltak lekötve.”

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete