Riportok

„Varrj úgy, hogy ne legyen szemét!”

Vetlényi Alma használtruha-boltokból öltözött gyerekként, aztán divattervezőként azzal vált híressé, hogy hulladék nélkül készít különleges ruhákat.
az év fiatal divattervezője cím belicza bea budapesti divattervező divattervező festés használtruha hulladék marie claire verseny moholy-nagy művészeti egyetem nemzetközi képzőművészeti és dizájner webshop rajz rasszizmus elleni tiltakozás szabásminták szakmai tervezés szögletes szabászati formák vetlényi alma

A budapesti divattervező lány imádja az embereket figyelni. „Kíváncsi vagyok. Próbálom kitalálni, kinek mi a sztorija” – mondja. Engem az övé érdekel, hamar megtalálom élete első meghatározó történetét. Tulajdonképpen úgy született, hogy nem volt neve. Szülei fiút vártak, olyan biztosan, hogy női névvel nem készültek. A szerelmes apa hirtelen azt javasolta, legyen Alma, ahogy a feleségét becézte. Így lett Alma, aki egyébként Jonatán lett volna, ha fiú. Vetlényi Alma szereti a nevét, a történetét, és azt is, hogy különlegessége miatt nem felejtik el.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete