Riportok

Egy gyerek testében él a 23 éves Shauna: „A szüleim aggódnak, hogy pedofil fér­fiak érdeklődését keltem fel”

Ő is a szerelmet és a boldogságot keresi, mint bármelyik fiatal nő, csakhogy Shauna Rae Lesicknek sokkal nehezebb dolga van a kortársainál. Kislányos külseje és törpe mérete miatt ugyanis mindenki kisiskolásnak nézi. Miután agydaganattal kezelték, még gyerekkorában megállt a növésben.

Shauna csupán 116 cm magas és 22 kilót mutat alatta a mérleg, vagyis termetre nagyjából akkora, mint egy kisebb első osztályos gyerek. Első pillantásra mindenki kislánynak nézi, hiszen a külsejében semmi nem utal arra, hogy felnőtt nő lenne. Állapotát az a kezelés okozta, amit még kicsi gyerek korában kapott egy agresszív fajta, rákos agydaganat miatt. A műtét után három éven át kemoterápiával kezelték, ez pedig úgy befolyásolta az agyalapi mirigyét és annak hormontermelését, hogy egy adott ponton megállt a növésben. Ránézésre ma sem különbözteti meg semmi egy hat- hétévestől.

Ahhoz, hogy Shauna akkora legyen, mint az anyukája és a testvérei az ágyra kell állnia

Tévésorozat készült az életéről

Pedig Shauna elmúlt 23 éves, és természetesen ő is ugyanolyan normális életre vágyik, mint a kortársai – ami számára egyáltalán nem olyan egyszerű. A pennsylvaniai Pittsburghben született lány mindennapjairól egy tévécsatorna sorozatot is forgatott, melyből kiderül, milyen nehezen talál pél­dául szerelmet a máig a szülői házban élő lány.

A lánynak imponál Dan kalandvágya

„A szüleim nagyon aggódnak, hogy a külsőm miatt pedofil fér­fiak érdeklődését keltem fel, ami valós veszély, hiszen teljesen úgy nézek ki, mint egy gyerek” – árulta el Shauna. Hozzátette: egyáltalán nem naiv, és ha valakivel megismerkedik, azonnal keresi az árulkodó jeleket, nem egy perverz alakkal hozta-e össze a sors.

Így aztán persze azoknak a férfiaknak sincs könnyű dolguk, akik közeledni szeretnének felé. „A családom rendkívüli módon védelmező velem kapcsolatban, különösen, ha szerelemről van szó – mesélte a lány. – Amint valakit bemutatok nekik, szinte úgy kérdezik ki, mintha vallatnák, mindent tudni akarnak róla. Közben figyelik a testbeszédét, próbálják mérlegelni, mennyire bízhatnak meg benne.”

Édesapja minden udvarlót gyanakodva fogad a lány körül

Megfogta a lány bátorsága

Tavaly felbukkant az életé­ben valaki, akihez közel került. Egy világjáró walesi fiatalember, Dan Swygart a róla készült tévéműsornak köszönhetően figyelt fel az amerikai lányra, és nagyon megfogta Shauna bátorsága, személyisége és őszintesége, hogy különleges problémájával ilyen nyíltan kiállt a vi­lág elé.

Felnőtt élet egy gyermek testében

„Láttam a műsort, és annyira megérintett az érzelmi érettsége, az ereje, hogy virágot küldtem neki és írtam mellé egy levelet. Így ismerkedtünk meg, és hamar kiderült, milyen sok közös vonás van bennünk” – mesélte a normális termetű srác, akivel Shauna az utóbbi hónapokban találkozgatott.

Hogy komollyá válik-e a kapcsolatuk, az még a jövő zenéje. Mindenesetre a 26 éves fiatalember rengeteg gyalázkodó kommentet is kapott, mintha valamiféle gusztustalan gyermekbántalmazó vagy aberrált alak lenne a szokatlan románc miatt.

Kikelt a gyűlölködők ellen

„Elképesztően undorító egyes emberek hozzáállása. Shauna annyi nehézségen van túl, hiszen gyerekként rákos volt, aztán a termete miatt mindig mindenki másképp kezelte, csodabogárként tekintenek rá. De hogy vitathatja el bárki azt a jogát, hogy ismerkedni akarjon hasonló korúakkal, hogy szerelmet és párkapcsolatot keressen, és ha talál valakit, akivel jól megértik egymást, akkor együtt legyen vele? Attól, hogy fogyatékossággal él, még ugyanolyan ember, mint bármelyikünk” – kelt ki Dan a gyűlölködők ellen az Instagram-oldalán.

Shauna azt mesélte, hogy hónapokig csak leveleztek a fiúval, mielőtt először találkoztak, és őt például nagyon megfogta Dan kalandvágyó természete, hogy annyit utazgat szerte a világban. A szüleinek is bemutat­ta választottját, akik ugyanolyan gyanakvóan kikérdezték őt is, mint bármelyik fiút, akit Shauna korábban hazavitt. „Ez persze kicsit kínos néha, de megértem őket, hiszen féltenek” – mondja a lány, akinek amúgy volt már korábban párkapcsolata, de eddig még nem találta meg az igazit. Talán épp a világjáró Dan lesz az, aki nemrég elhívta magával, hogy utazzanak együtt Malajziába.

Híres törpe növésűek

A többek közt a Trónok harcából ismert Peter Dinklage híres hollywoodi filmsztár, pedig csupán 135 cm magas. Felesége, Erica Schmidt normális termetű, és két egészséges gyerekük van.

A csupán 107 cm magas Warwick Davis szintén híres színész, többek közt a Star Warsfilmekből vagy a Harry Potterből lehet ismerős. Felesége szintén törpe, ahogyan két csemetéjük is.

Szöveg: Bognár Kriszta

fotó: Privát, Gettyimages

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete