Egészség Riportok

Bomba tippek hasi zsírégetéshez: két alma és egy csésze zöldség faragja le a kilókat

A bőrünk alatt összegyűlt háj bosszantó, de egészségünkre nem ez a látható zsírréteg jelent igazi veszélyt. Létezik egy láthatatlan zsírszövet is, ami több problémát okozhat, ha nem szabadulunk meg időben tőle.

Sovány ember is lehet veszélyben

Testünkben kétféle zsírszövet létezik, a bőr alatti, ami egyből szembetűnik, ha kicsit kövérebbnek érezzük magunkat, és a szervezeten belüli, zsigeri zsír. Utóbbi a hasüregben, a belső szerveinket veszi körül. A májat, a szívet, a veséket és a hasnyálmirigyet borítja, és az izmok között is megtalálható egy vékony csíkban.

Valójában ezek a belső zsírok teszik ki a derékbőség nagy részét. Ezek a szövetek jóval aktívabbak az anyagcserében, ráadásul hormonokat is termelnek, veszélyesen mérgező anyagokat bocsájthatnak ki
a vérbe. Fontos azt is tudnunk, hogy az elzsírosodott máj okozza a legnagyobb gondokat. Ha ezt a méregtelenítő szervünket zsír szövi át, képtelen kiszűrni a káros anyagokat. Egyre több kutatás bebizonyította, hogy a zsigeri zsír felelős a szívbetegség, magas vérnyomás, stroke, 2-es típusú diabetes, metabolikus szindróma, alvási zavarok és a rák bizonyos fajtáinak kialakulásáért.

Férfiaknál jellemzően a harmincas éveikben, nőknél a menopauzát követően válhat veszélyessé. Találjunk hát egy jó diétát, ami felébreszti tohonya anyagcserénket, beindítja a szervezet méregtelenítését, és megszabadít a hasunkon lerakódott felesleges zsírpárnáktól.

Jó tudni!

A zsigeri zsírok akár stresszhormonokat is ermelhetnek, csökkentik a boldogságot kiváltó endorfinok szintjét is. Így nem csak egészségünket, de hangulatunkat is teljesen tönkretehetik.

Könnyű a megoldás!

Szerencsére már egyszerű változtatásokkal is sokat tehetünk egészségünkért. Ha naponta minimum két almával és egy csésze zöldséggel növeljük a rostbevitelünket, már rengeteg belső zsírtól szabadulhatunk meg. Ha mindezt még rendszeres mozgással is kiegészítjük, csak győztesek lehetünk. Heti kétszer 30 perc csodákat tehet.

Bomba tippek hasi zsírégetéshez:

✔ Próbáljuk ki a máriatövist, ami hatékonyan támogatja a máj működését.

✔ Reggel és délben együnk szilvát. Tökéletesen eltelít, hashajtó, vízhajtó, vértisztító hatású.

✔ Minden étkezés előtt igyunk egy kis savanyúkáposzta-levet. Leépíti a zsírtartalékokat, felpörgetni az anyagcserét. Hidegen a legjobb, akár almalével is keverhetjük.

✔ A zeller frissen facsart leve is méregtelenít, segít abban, hogy az elvesztett zsírok ne kússzanak vissza ránk.

1 napos mintaétrend

  • Reggeli: joghurt, három evőkanál zabpehely, friss vagy aszalt szilva
  • Tízórai: 1 alma, 1 narancs, 6 szem dió
  • Ebéd: Héjában sült burgonya, párolt brokkolival és articsókával, savanyú káposzta
  • Uzsonna: Egy pohár zöldség lé (paradicsom, répa, zeller), 2 puffasztott rizsszelet
  • Vacsora: Zöldsaláta, egy szelet grillezett csirkemellel

Fotó: shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete