Sztárok

Simon Kornél: „Jó lenne, ha a barátokra is jutna időm”

Egy pörgős időszak kellős közepén jár Simon Kornél, akit újabban szombat esténként, az RTL Klubon A Tanár című sorozatban is láthatunk. A népszerű színész jelenleg erős megfázással küzd, de nincs ideje kipihenni magát. A láblógatást még csak hírből sem ismeri!
a tanár holczhaffer csaba nagy duett rtl klub simon kornél sorozat színész televíziós sorozat

Színházban játszik, rendez, és az RTL Klub új sikersorozatában, A Tanárban is szerepet kapott Simon Kornél. „A színészi pálya ma már csak úgy képzelhető el, ha az ember egyik munkáról rohan a másikra. Nincs arany középút. Vagy csapágyasra hajtja magát, vagy otthon ül, de akkor nincs bevétele. Én most az előbbi szituációban vagyok, így viszont alig jut időm a családomra. Nagyon vágyom már arra, hogy az óvodás fiamat, Somát én fektessem le este, vagy én vigyem el a játszótérre. Szeretnék jó apa lenni, de jelenleg komoly erőfeszítést igényel, hogy a munkámban és a családi életemben is egyformán legyek jelen. Még szerencse, hogy Dorka most jobban ráér, így azokat a fiunkkal kapcsolatos dolgokat is ő csinálja, amit szívem szerint én tennék” – mondja Simon Kornél, miközben egy elnyűtt szalámis szendviccsel próbál megbirkózni.

Nem látszódhat rajta, hogy beteg

A tavaszi kimerültség és meg-fázás ellenére Kornél nem mondja le a színházi előadásait. Az öltözőben folyamatosan köhög, de a színpadon tartja magát. Nem látszódhat rajta, hogy gyengélkedik. A közönség pénzt adott az előadásért, és ők azt várják, hogy a színészek a legjobb formájukat nyújtsák. „Jólesne most otthon ülni egy fotelben, de nem tehetem meg a kollégáimmal, hogy nem jövök be az előadásra. Előfordul, hogy egy szombati napon három különböző darabban szerepelek, ami azt jelenti, hogy a reggeltől este tízig a színházban vagyok. Ezt nem panaszként mondom, csak azért, hogy a közönségnek is legyen rálátása, hogy a népszerűségért, az ismertségért keményen meg kell dolgozni. Pályakezdő színészként csak a Centrál Színházban játszottam, ma már Budapesten és vidéki városokban is szerepelek vagy rendezek.” Kornél azt meséli, a legjobb barátaira sem jut ideje, és ezt fájlalja. „Száraz Dénessel együtt kezdtük a pályánkat. Ő az egyik legjobb barátom, de évek óta nem találkoztunk személyesen. Telefonon szoktunk csak beszélni. És ugyanez a helyzet a Reggeli műsor házigazdájával, Lukács Mikivel, aki szintén az egyik legjobb barátom, mégsem tudom az idejét, hogy mikor futottunk össze. Nagyon jó volna, ha lennének úgynevezett férfias programjaink, amikor összejöhetnénk egy pohár sörre, ami kizökkentene a hétköznapokból. Sajnálatos módon esélyét sem látom, hogy ez mikor valósulhat meg.”

Mi a helyzet Nagy Ervinnel?

Kornél tudja, a túlhajszolt életmód nem csak a színészekre jellemző. „A ’90-es évek emberléptékű volt, a mostani már emberfeletti. Nem tudom, hogy meddig fokozható ez az állandó hajtás. Napi 16 óránál már nem lehet többet dolgozni, Agyilag nagyon megviseli az embert.” A színész számára némi vigasz, hogy tényleg imádja a munkáját, és olyan szerepeket osztanak rá, amit nagyon magáénak érez. A Tanár című sorozat az egyik ilyen kedves munkája. „Ma már nem ciki televíziós sorozatban szerepelni, mert minőségi alkotások születnek ebben a műfajban is. A rendező és a forgatókönyvíró egyébként nekem garanciát jelentett arra, hogy nívós dolgot készítünk.” Simon Kornél először játszik együtt a sorozat főszereplőjével, Nagy Ervinnel. Két dudás egy csárdában, vagyis két A-kategóriás férfiszínész között hogyan zajlik a munka.  Ez engem nagyon érdekel. „Eleinte egy kicsit »méregettük egymást«, de aztán hamar kiderült, hogy bőven van közös pont. Ervin Dunaújvárosban nőtt fel, a vasmű mellett, én pedig Kazincbarcikán, a Borsodi Vegyi Kombinát szomszédságában, így tehát a gyökereink nagyon hasonlóak, és az is, ahogyan vidéki srácként eljutottunk erre a pályára.”

A fia is szeret szerepelni

A délutáni előadás és az esti színházi kezdés között már csak egy szusszanásnyi ideje van Kornélnak. Úgy látom, szeretne pihenni, és lelkileg felkészülni az esti szerepre. De szóba kerül még a fia és egy újabb munka. „Soma imádja produkálni magát, szerepeket játszani. Le sem tagadhatja, hogy színészek a szülei – meséli. – Egy igazi kis ripacs, a szó jó értelmében. Nem bánom, ha színész lesz belőle felnőttként, mert nekem is sok szépet ad a pályám. Például most volt egy rendezésem a Karinthy Színházban, a Tanár úr, kérem! zenés változatát mutattuk be. Ez a munkám is olyan, mintha az egyik gyerekem lenne, nagyon szeretem” – magyarázza Simon Kornél, miközben már az előadásra hívják. Most még köhög, de a színpadon már nyoma sincs a kimerültségnek. Ugyanúgy száz százalékot teljesít, mintha teljesen jól volna. Én pedig magamban konstatálom, hogy a színészi szakma végül is egy illúzió…

Csak Svájcig jutott a család

Simon Kornél a televízióban is gyakori szereplő. Tavaly még A Nagy Duettben láthattuk, Janicsák Veca partnereként. A show-műsorban az első helyen végeztek, Kornél pedig a nyereményösszeget egy családi utazásra költötte. „Eredetileg Skandináviába készültünk, de csak Svájcig jutottunk — meséli nevetve Kornél. — Az igazság az, hogy Dorka a meleget szereti, én a hideget, és Svájc egy olyan ország, ahol mindketten jól érezhettük magunkat. Napfény és hideg is volt a hegyekben. És az is fantasztikus élmény volt, amikor egy kisrepülővel az Alpok felett köröztünk.”

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete