Sztárok

Dombóvári István: „Csak egy mesefigura vagyok a gyerekek szemében”

Szinte felismerhetetlen külsővel, feketére festett szakállal jelenik meg az interjún Dombi. Vajon mi történt a humoristával, hogy latin macsós fazonra váltott?
dombi dombóvári istván dumaszínház humorista mesehős lett showder klub stand up comedy holczhaffer csaba

Dombóvári Istvánt nem csak a humoráért szereti a közönség, egy internetes szavazás szerint ugyanis ő lett a tavalyi év legszexisebb férfi híressége, megelőzve Fördős Zét, Nagy Ervint és Istenes Bencét. „Először azt hittem, szoftverhiba folytán kerültem a listára. Aztán, amikor megnyertem a versenyt, azt gondoltam, szerencsére a magyarok még nem veszítették el a humorérzéküket.” István egyébként azt mondja, egy humoristának nem kell modellkinézetűnek lennie.  „Rendszeresen sportolok, járok edzeni, visszafogtam az étkezést, eleget szenvedtem, mégsem lettem átlagos alkatú, és ezért nem is érdekel többé a súlyom” – árulja el a humorista, és én egyetértek vele. A sors sokkal többet adott neki. A 90-es években még egy vidéki húsfeldolgozó üzemben, három műszakban dolgozott, most pedig az ország kedvence.  „Szerencsésnek érzem magam, hogy az elmúlt 15 évben azzal foglalkozhatok, amit nagyon szeretek. A stand upozás mellett most két gyerekdarabban is játszom, a Micimackóban és a Pumukliban, és úgy érzem, valami maradandót csinálok” – meséli István, aki eleinte nem is gondolta, hogy ilyen nagy hatással lesz rá a gyerekközönség. „Féltem az esetleges bukástól, mert nem vagyok színész, nincs erős színpadi hangom. A gyerekközönség hamar megunja, ha valami nem tetszik neki. Szerencsére nem így lett. Mindkét mesejáték óriási sikerrel fut, én pedig nagyon élvezem, hogy a kicsiknek énekelhetek és játszhatok. A rendezőtől csak egy dolgot kértem, ne kelljen táncolnom a színpadon, mert botlábú vagyok, és nem akarok ciki lenni.” István humoristaként többnyire egyedül áll a színpadon, a gyerekdarabokban pedig egy csapat része. „Egy csavar vagyok a gépezetben, és ezt is lehet élvezni. A gyerekek szemében én nem az ismert humorista vagyok, ők úgy látnak, mint egy mesefigurát, és ez így van rendjén. Feltöltődöm, amikor a színpadról látom a gyerekek mosolygós arcát.” Istvánnak saját gyereke nincs, de ahogy mesél róluk, érezni, mennyire szeretne. „Sajnos nem lett, és nem is akarok öreg apuka lenni, mert azt a gyereket még fel kellene nevelni, az pedig óriási felelősség. Utólag visszatekintve, néhány dolgot máshogy csinálhattam volna. Például nagy boldogsággal töltene el, ha három gyerekem lenne” – árulja el.

Kávéfőző és kényelmes matrac

Ha saját gyereke nem is született még Dombinak, azért nem kell nélkülöznie a legkisebbek társaságát. „Két hónappal ezelőtt született meg a testvérem kislánya, Dorka. Én leszek a keresztapa, még az idén megtartjuk a keresztelőt – meséli lelkesen. – Az újszülött érkezése nagy boldogság az egész családnak. Minden héten ott vagyok Jászkarajenőn, ahol a szüleim és a testvéremék élnek. Sőt, a tél nagy részét a szülői házban töltöttem, ott, ahol a gyerekkoromat is. Nagyon szeretem a szüleimet, támogatom őket, ahogyan csak tudom.” István azt meséli, most egy belvárosi, új építésű, erkélyes lakásra gyűjt, ami már a jelenlegi elvárásoknak megfelelő, okosotthon lesz. Ezen kívül sem szórja a pénzét, megnézi, hogy mire költ. „Talán csak két igazán drága dolgot vettem. Az egyik egy kávéfőző gép, ami az őrölt kávészemeket előttem dolgozza fel erős feketévé, a másik a franciaágyam, ami három, egymásra rakott minőségi matracból áll, így vastag és kényelmes. Szeretek jókat aludni, és fontosnak tartom, amikor felébredek, ne fájjon a hátam.”

Latin macsó egy poén kedvéért

Az áprilisban negyvenedik évét betöltő Dombi a közelgő kerek születésnapjáról legszívesebben megfeledkezne. „Két születésnapomtól féltem: a 18-tól és a 40-től. Ne kérdezd, hogy miért, mert nincs rá magyarázat. Meg is kértem a barátaimat, hogy idén ne köszöntsenek fel, és eszükbe se jusson meglepetés bulit szervezni. A szülinapomkor direkt fellépésem lesz a Dumaszínházban, így remélem, tényleg elkerülhető, hogy megünnepeljenek.” Végre azt is megtudom Pistától, minek szól a szembetűnő külső változás, a feketére festett szakáll. „A Comedy Centrál számára vesszük fel az egyik önálló műsoromat, én pedig kicsit kifigurázom benne a trendi, szakállas férfiakat, akik nagyon hasonlítanak egymásra. Szóval egy poén kedvéért lett fekete szakállam. De amint leforgatjuk a műsort, meg is szabadulok az arcszőrzetemtől” – ígéri meg az olvasóinknak.

Pisti vagyok, ments ki innen!

A tavalyi év egyik sikerkönyve Dombi önéletrajzi ihletésű, Félkövér című műve volt. A folytatásra sem kellett sokat várni. „A Pisti vagyok, ments ki innen! egy regény, és a fantáziám szüleménye. Meglepődtem, hogy rögtön a Félkövér után berendeltek tőlem még egy kéziratot. Örülök, hogy a közönség az írásaimat is érdeklődve olvassa. Mindkét könyvemből már a második kiadásnál járunk.”

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete