Sztárok

Rost Andrea: „Akkor találjuk meg az erőnket, amikor másra nem számíthatunk”

Miközben körbedalolja az egész világot, még arra is jut ideje, hogy sérült gyerekeket tanítson énekelni. Rost Andrea elárulta: 55 évesen nőként és operaénekesnőként is kiteljesedett.
jószolgálati nagykövet operaénekes pető andrás kar konduktív gyakorló általános iskola rost andrea sérült gyerekeket tanít énekelni szurovecz kitti

Éveken át üldöztem őt interjúért, de sosem tudtam elcsípni. Hol külföldön énekelt, hol lázasan készült valamire, vagy egyszerűen őszintén megmondta: nincs kedve újságírókkal találkozni, pihenésre vágyik egy munkában túlfeszített időszak után. Most azonban szerencsém volt: Rost Andrea már jó ideje jószolgálati nagykövet, sérült, de annál tehetségesebb gyerekek zenei nevelésében vesz részt a Pető András Kar Konduktív Gyakorló Általános Iskolában. Most a gyerekek aukciós festménykiállítását nyitotta meg a Pintér Galériában – akkor és ott végre sikerült beszélgetnünk. „Nagyon sok boldogságot ad a sérült kicsikkel való munka – meséli Rost Andrea. – Amikor velük énekelek, és átadom nekik a zene szabadságát, a hivatásom igazi értelmet kap. Ezért is nagyon fontos ez a munka, és úgy szervezem az életemet, hogy sokat lehessek a gyerekek között.” Rost Andrea annak ellenére, hogy körbeénekelte az egész világot, mindig megmaradt magyar lánynak. Büszke a kőbányai gyökereire és arra, hogy a tengerentúli, pompázatos színpadokról is ide járt haza.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Akciós előfizetési ajánlatunk

Video