Sztárok

Nem felejtették el, hogy honnan jöttek: Tóth Gabi a kislányával is megosztja gyerekkora emlékeit

Büszkék a gyökereikre, és a mai napig visszajárnak a szülőföldjükre. Sztárok, akik nem felejtették el, hogy honnan jöttek.

TAPOLCA: Tóth Vera és Gabi

A Tóth lányok egy tapolcai lakótelepen nőttek fel. Kis koruktól énekeltek, rendszeresen felléptek a szülővárosukban. A mai napig nosztalgiázva gondolnak a gyerekkorukra: gondtalan közös játékra, az otthoni illatokra és a nagy­mamájuk fantasztikus süteményeire. Gabi a kislányát, Hannarózát is elvitte kacsákat etetni oda, ahol annak idején ő tette meg az első lépéseit Tapolcán.

KAPOSVÁR: Pogány Judit

A második világháború idején született. Édesapját nyolcéves korában elveszítette, édesanyja ekkor már súlyos beteg volt. Gyámszülőkhöz került. Az érettségi után a Kaposvári Megyei Bíróságon adminisztrátorként dolgozott. Művészi pályája is a szülővárosában indult, a Csiky Gergely Színházban. Először a tánckar tagja volt, később kisebb prózai szerepeket osztottak rá. Férjét, Koltai Róbertet itt ismerte meg, fiukat, Gábort Kaposváron szülte meg. Önkormányzati képviselőként is dolgozott a szülővárosában.

TATABÁNYA: Reviczky Gábor

A fanyar humoráról híres színész 1949-ben született. Édesanyját tragikus körül­­mények között gyerekként elveszítette. Apja főkönyvelő­ként dolgozott. A középiskolát szülővárosában kezdte el, és ekkor csatlakozott az Éless Béla vezette Bányász Ifjúsági Színpadhoz. A Reviczky család egykori otthonából mára oktatóközpont lett Tatabányán.

SZÉKESFEHÉRVÁR: Fluor Tomi

A Karácson Tamás néven született rapper Várpalotán jött világra, de Székesfehérvár áll számára az első helyen, hiszen az első szerelem, az első barátság már ide fűzi. A szülei válása után édesanyja újból férjhez ment, öttagú családban nevelkedett. A zene kiskamaszként érdekelte, de az eszközök megvásárlásához diákmunkát kellett vállalnia. A helyi kenyérgyárban zsemlemorzsát csomagolt, a tejüzemben tejfölös dobozokat pakolt.

MÓRAHALOM: Ördög Nóra

Nosztalgiával gondol a gyerekkorára, és arra, hogy fiatalon a helyi amatőr színjátszókör tagja volt. A műsorvezető szülei a mai napig a Csongrád-Csanád megyei városban élnek, ezért is jár gyakorta haza. Nóri büszke pedagógus édesanyjára, aki tavaly a város díszpolgára lett.

BALASSAGYARMAT: Gáspár Laci

Négy testvére van. Iskoláit szülő­városában végezte, vízvezeték-szerelőnek tanult, de dolgozott útépítőként, bányászként és a bútorgyárban is. Már gyerekként megmutatkozott Laci művészi vénája, akkoriban azonban a rajzolás terén bizonyított, több helyi pályázatot is megnyert.

ÓZD: Majka

Ózdról elhozhatod az embert, de Ózdot az emberből sose hozhatod el! – írta Majka az önéletrajzi könyvében. A borsodi születésű rapper igazi balhés srácnak számított, barátai megjárták a börtönt és az elvonót is. Neki sikerült kitörnie, de a lakótelepen töltött évek megedzették.

Majkának fél év kellett, mire kiheverte Kiss Ramit: sztárok, akik valaha egy pár voltak

VÁSÁROSNAMÉNY: Bangó Margit

Szabó Margit néven született 1950-ben. 17 éves koráig élt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A nyolcgyerekes család szegény volt, de az énekesnő nagyon szerette a szülővárosát, aminek időközben díszpolgára lett. Bangó Margit Múzeum is található Vásárosnaményban, a művésznő személyes tárgyait állították ki.

GYOMAENDRŐD: Balázs Andrea

Hárman voltak testvérek, és talpraesett kislány hírében állt. Diákként dinnyét árult, és a gyomai strandon belépőt szedett. A Sugár utcában laktak. Imádott édesapja a mai napig ott él, ezért Andi gyakran jár haza Békés megyébe. Sajnos egyik nővérét és anyukáját már elveszítette, mindig kilátogat hozzájuk a temetőbe.

SZIGETVÁR: Erős Antónia

A híradós 1970-ben született, édesapja tehergépkocsi-vezető, édesanyja óvónő volt. Tanulmányait szülővárosában végezte. Érettségi után egy évig napközis nevelőként dolgozott. Gyerekeivel, Szonjával és Matyival gyakran látogatják meg a Baranya megyében élő nagyszülőket.

Folyton lógott a suliból Erős Antónia: enélkül nem is lenne híradós

MADARAS: Borbás Marcsi

A Bács-Kiskun megyei Bácsalmáson született, de Madarason nőtt fel, ezért ezt a községet tartja a szíve csücskének. Gyerekkora arról szólt, hogy iskola után a tanyájukra jártak dolgozni. Gondozták az állatokat, kapálták a termőföldet, szezonkor pedig szedték a kukoricát, a paradicsomot, a paprikát. Marcsi imádta a vidéki életet, így felnőttként is hasonló környezetben lakik, önellátó életre rendezkedett be.

Kiemelt kép: Central Médiacsoport

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete