Lélek Sztárok

Súlyáról vallott Király Linda: Hiába néztem tükörbe, én közben teljesen mást gondoltam magamról

Az énekes az M2 Petőfi TV műsorában őszintén beszélt arról a folyamatról, hogyan fogadta el szélmalomharcát a súlyával, hormonproblémáival, valamint azzal, hogy esetenként másképp érzékeli a valóságot, mint mások.

Király Lindával sosem volt elfogult a családja. A legnagyobb szeretetben nevelték őt szülei, de amikor kiskamaszként súlyproblémákkal küzdött, és az iskolában piszkálták emiatt, otthon azt tanácsolták neki, ne hagyjon támadási felületet, próbáljon meg lefogyni. Csak később derült ki, hogy hormonális problémák miatt ingadozik időről időre a súlya. Önelfogadása mögött hosszú évek munkája van – mesélte az M2 Petőfi TV közérzeti magazinműsorában, az Ez így OK?! vendégeként.

„Túlsúlyos gyerek voltam, emiatt sokszor bántottak a kortársaim. 16 éves koromban azonban hirtelen lefogytam – 90 kilóról 50-re – ezért egy csinos, szőke kamaszlányként ismert meg Magyarország. Hiába néztem tükörbe, hiába tudtam, hogy megváltozott a testem, én közben teljesen mást gondoltam magamról. Sokkal határozottabb volt a belső képem magamról, mint a szemmel látható valóság – kezdte Király Linda, aki sokáig látta ugyanolyannak önmagát a súlyváltozásai ellenére. Később a párkapcsolataiban is hajlamos volt arra, hogy elkendőzze maga előtt a külsőségeket: egykori vőlegénye a humorával és a tehetségével keltette fel a figyelmét, nem a kisportolt, vonzó külsejével. Az előadóművésznek a meditáció segített abban, hogy megtalálja az arany középutat.

„Bár a külsőségeknél mindig is fontosabbak lesznek nekem a belső értékek, ugyanakkor megtanultam, hogy a testünk változásai mindig jelzésértékűek. Az első mindig az egészség” – jelentette ki a műsorban az énekes. Király Linda szomorúnak tartja, hogy sokan elhanyagolják egészségügyi problémákait, miközben a testpozitív-mozgalmat félreértelmezik. Szerinte ez nem arról szól, hogy a társadalomnak és az adott egyénnek el kell fogadnia a fizikai szélsőségeket, hanem éppen ellenkezőleg: ez egyfajta figyelemfelhívás, hogy bár eltérő adottságaink vannak, fontos, hogy törődjünk a testünkkel és mindig van lehetőségünk, hogy kihozzuk belőle a maximumot. A műsorvezető, Fodor Imre ennek kapcsán a külföldi énekesnő, Adele látványos fogyását említette meg, aki egy párkapcsolati válság után szabadult meg felesleges kilóitól. A teljes beszélgetés újranézhető a Médiaklikken, ahol az Ez így OK?! korábbi adásai is elérhetők.

Kiemelt kép: Sajtóklub/RTL2/Nyitrai Szilárd

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete