Sztárok

Kökény Attila: Én csak egy nőt szeretek, a csodás feleségemet

Nem tud táncolni, de alig várja, hogy felszántsa a parkettet. Az énekes azért is örül, hogy részt vesz a TV2 showműsorában, mert szeretne lefogyni.

Reggel kilenckor már a próbateremben van: az izmok bemelegítésével kezdődik a táncoktatás. Partnernőjének, Mikes Annának nagy türelme van Attilához. Az alapoktól kell megtanítania az énekest. „Nem tudok táncolni, de szorgalmas és elszánt vagyok. Szeretném magamnak és a közönségnek is bizonyítani, hogy 47 évesen sem késő új dolgot tanulni. Persze a feleségem, Aranka nagyon aggódik értem. Fél, hogy nem fogom bírni a kimerítő táncórákat, de én már csak azért is megmutatom neki, hogy menni fog ez nekem! Anna biztat azzal is, hogy a tánc fogyókúrának kiváló. Ez még jobban motivál, mert jó lenne legalább öt kilótól megszabadulni, a törökországi nyaralás alatt pici pocakot eresztettem. Az all inclusive – annyit eszel, amennyit akarsz – ellátásban az a rossz, hogy ez ember nem tud ellenállni a csábításnak – árulja el nevetve Attila.

Nagy jövőt jósol a kisebbik fiának

Az énekes a népes családjával járt külföldön. „A három gyerekem, a vejem, a menyem és a négy unoka is velünk jött. Amikor ennyi ember van együtt, mindig kompromisszumokat kell kötni a programok miatt, de én nagyon élveztem, hogy együtt lehettem a családommal. Sokat dolgozom, az ünnepeket leszámítva szinte évente csak ez az egy alkalom van, amikor teljes létszámban együtt vagyunk.” Attila fiatalon, 44 évesen lett nagypapa, idén áprilisban pedig már a negyedik unokája, Nikolasz is megszületett. „Szeret minket a Jóisten, bőséges gyermekáldásban volt részünk az elmúlt években. És nagyon remélem, hogy itt még nincs vége, hiszen a most 16 éves Lalika is egyszer megnősül, és biztos vagyok benne, hogy lesznek gyerekei. Simán el tudom képzelni, hogy összesen hét-nyolc unokám legyen.”

Attila elsősorban a családja jólétéért dolgozik. Az augusztusi nyaralást is szívesen kifizette volna, de a nagyfia, Attila és a veje nem engedték, a saját részüket maguk állták. „A 26 éves nagyfiam vendéglátós, egy hónapja nyitott éttermet a belvárosban, a vejem az építőiparban dolgozik. Saját családjuk van, nem akarják, hogy én fizessek. Megteremtik maguknak, amire szükségük van. Tulajdonképpen mi már csak hármasban élünk, Arankával és Lalival. A kisebbik fiam konzervatóriumba jár. Tudatosan készítettem fel a zenei pályára. Jazz szakon tanul, kottát olvas és jól zongorázik, később popelőadó szeretne lenni. Nem az elfogultság beszél belőlem, de nagy jövő áll előtte. Tehetséges fiú. Néhány koncertemen már fellépett, boldogság együtt énekelni vele.”

Nem engedi dolgozni

Attila és Aranka 24 éve élnek házasságban. Az énekes első házasságából született a nagyfia, a másodikból a fodrászként végzett lánya és a kisebbik gyerek. Majdnem negyed évszázada Aranka teremti meg a nyugodt hátországot. „A feleségem háztartásbeli, és nem is szeretném, ha dolgozna. Amikor a lányunk született, akkor kértem meg, hogy ne menjen vissza a munkahelyére. Szeretem, hogy ő vezeti a háztartást. Mindig ra­gyogó tisztaság van az otthonunkban, és minden nap finomakat főz. Én a mun­kám miatt sokat vagyok távol, és ha Ari eljárna dolgozni, még annyit sem találkoznánk, mint most. Örülök, hogy amikor felébredek, együtt isszuk meg a kávénkat, és közösen reggelizünk. Számomra fontosak a kettesben töltött percek.”

Nem hiszi, hogy ő a legjobb táncos

Attila a Megasztár 5-ben tűnt fel 2010-ben. Később a Dalban, a Nagy Duettben és a Sztárban Sztárban szerepelt. Hamarosan a Dancing with the Starsban láthatjuk a TV2-n. „Nem minden szórakoztató műsorban győztem, de igyekeztem a legtöbbet kihozni magamból. Most is ez a célom. Nem hiszem, hogy én leszek a legjobb táncos, de ki tudja, még kellemes csalódás is lehetek” – mondja nevetve.

Eleinte az anyósánál laktak

Aranka megszokta, hogy a férje népszerű a hölgyek körében. Attila csinos táncpartnerére, Mikes Annára sem féltékeny.

„Nincs az a nő, aki miatt elhagynám a gyönyörű feleségemet és a családomat. A házasságom mindennél többet ér számomra. A mi szövetségünk akkor kezdődött, amikor még nem voltam híres, csak egy vendéglátós zenész, aki bárokban, hajókon énekelt, és arról álmodott, hogy a kö­zönség megismerje a nevét. Sok mindenen mentünk ke­resztül az elmúlt bő két évtizedben. A közös életünk Aranka édesanyjának a la­kásában kezdődött, egy tás­kával költöztem át hozzájuk. Nem volt könnyű, de lépésről lépésre teremtettük meg a boldogságunkat. Sosem hagynám ezt elveszni” – mondja, és siet vissza a táncpróbára. Hamarosan a tévénézők is láthatják, hogy mennyit sikerült fejlődnie.

Kiemelt kép: Schumy Csaba

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete