Lélek Sztárok

Gyebnár Csekka és Mérai Kata: „Mosolyogtak rajtunk, nem hittek bennünk”

A színésznők is meglepődtek azon, hogy hétről hétre továbbjutnak az Ázsia Expresszben. A kérdés az, meddig bírják erőnléttel? A játék során az is kiderült, mennyi minden közös bennük.

A kalandreality indulásakor kevesen mertek volna rájuk fogadni, hogy ilyen sokáig versenyben maradnak. De Kata és Csekka rácáfolt az előítéletekre, fiatalokat megszégyenítő módon küzdenek. „Minket is meglepett, hogy jól teljesítünk az Ázsia Expresszben. Én korábban kishitű voltam, de rájöttem, hogy erősebb vagyok, mint gondoltam. Az elején még a versenytársaink is megmosolyogtak, azt hitték, hogy könnyen legyőzhetőek vagyunk, de szerintem az élettapasztalatunk nagy segítséget jelentett. Talán most először érzem azt, hogy a korom az előnyömre vált. Mi vagyunk a rangidősek” – mondja Csekka.

„Amikor eljöttem otthonról, a 14 éves fiam arra kért, hogy ne elsőnek essünk ki, mert az ciki. Teljesítettem Bálint kívánságát. Büszke vagyok magunkra, mert az esélytelenek nyugalmával álltunk a rajthoz” – folytatja Kata, aki szerint a feladatok többsége fejben dől el, vagyis a mentális rátermettség sokszor fontosabb a fizikai erőnlétnél.

A vidéki gyökerek sokat segítettek

A színésznők kimagasló szereplése azért is megdöbbentő, mert nem összeszokott párosról van szó. „Legalább húsz éve ismerjük egymást a színházi világból, de sosem jártunk össze. Munkakapcsolat volt köztünk a Barátok közt miatt, de például azt nem tudtuk egymásról, hogy kinek mi a kedvenc étele, vagy milyen a természete. A verseny alatt azonban annyira kiismertük egymást, hogy most már nincs az a feladat, amit ne tudnánk együtt megugrani. Olyan véd- és dacszövetség alakult ki köztünk, hogy hegyeket vagyunk képesek megmozgatni” – mondják nevetve.

Úgy érzik, hogy a hosszú út során azért nem volt komolyabb feszültség köztük, mert odafigyeltek egymás lelkére.

„Tudatosan vigyáztunk arra, hogy ne viselkedjünk egymással bántóan. Szerintem az is előnyünkre vált, hogy nem voltunk barátnők, vagyis nem léptünk át egy bizonyos határt, hiszen két kolléga kevesebbet enged meg egymással szemben, mint két jó barát.” A páros a nehézségekhez is nagyon jól alkalmazkodott. A vidéki gyökereik miatt a kényelmetlenségeken is könnyedén léptek túl Ázsiában. „Mezőtúri lány vagyok. Gyerekkoromban a vécé még kint volt az udvarban, csak később költöztünk összkomfortos lakásba. Ezenkívül sokat sátoroztunk a Körös partján, mosakodni pedig a folyóban tudtunk” – árulja el Kata.

Csekka pedig Sarkadon töltötte a gyerekkorát, a nagyszüleinél például nem volt fürdőszoba, a kemencén forralták fel a vizet, ha az esti lefekvés előtt tisztálkodni akartak. „Igazából az egyszerű körülmények között is jól érzem magam. Számomra az a fontos, hogy kik vesznek körül. A párom nagy álma, hogy vidéken éljünk, belevágjunk egy önfenntartó életmódba, állatokat is tartanánk. Szeretnénk minél szorosabb összhangba kerülni a természettel. Hamarosan lemondunk a városi életről. Ha minden jól megy, jövő ilyenkor már a Pilisben lakunk.”

Szülinap karanténban

Kata nem tartott bulit az ötvenedik születésnapján, mivel covidos volt. „A párom és a fiam is elkapta a koronavírust, így mindhárman a lakásban töltöttünk egy hetet. Sokat beszélgettünk, és napoztunk az erkélyen. Bánom, hogy nem volt születésnapi partim, mert a barátaim nagyon készültek.”

Házasság nélkül is boldogan

Abban is hasonlítanak, hogy bár boldog párkapcsolatban élnek, nem mentek férjhez a jelenlegi párjukhoz. „Életem során négy férfi kérte meg a kezem. A hófehér menyasszonyi ruha nem hiányzik, hiszen színpadon sokszor voltam ara. A család szentségében hiszek, nem a házasság intézményében. A lánykérés ugyan megvolt a szülőszobán, és az eljegyzés is megtörtént a fiunk első születésnapján, szerencsére a gyermekem apja elégedett azzal, hogy 15 éve boldogan élünk. Megbízhatóbb és jobb társat nem tudok nála elképzelni, nagyon jól működünk együtt” – árulja el Kata.

Csekka egyszer már volt férjnél, de öt év után véget ért a házassága. „Elegem lett a férfiakból. Sokáig nem tudtam nyitni egy új kapcsolat felé. Aztán 13 évvel ezelőtt betoppant az életembe Isti, neki köszönhetően újra kiegyensúlyozott és boldog vagyok. Mi sem házasodtunk össze, nekem megfelel, ha életem végéig menyasszony maradok.”

A sors dönt az anyaságról

Katának egy kamaszfia van, Csekkának nem született gyereke. „Az elmúlt években Istivel sokat küzdöttünk azért, hogy legyen gyermekünk. Kiderült, hogy a pajzsmirigy-alulműködésem volt az egyik hátráltató tényező. Rátaláltam pár hatékony megoldásra, és egyre jobbak az eredményeim. Mi soha nem adjuk fel, a szívünk mélyén tudjuk, hogy egyszer családdá válhatunk.”

Kata azt mondja, nincs még minden veszve, hiszen ő is váratlanul esett teherbe. „Bálint nem tervezett gyerek volt. A megismerkedésünk után egy hónappal fogant. Felkészületlenül ért az anyaság, de Jocó azonnal megnyugtatott, és boldogan ajánlotta fel, hogy ő marad otthon gyesen a fiunkkal, amíg én a Barátok köztben játszom.”

A színésznők egyetértenek abban, hogy a sors dönti el, milyen utat kell bejár­niuk, és arra is hamarosan fény derül, meddig meneteltek a TV2-n látható Ázsia Expresszben.

Púp nőtt a fején az eljegyzésén

Csekka nem számított arra, hogy Isti megkéri a kezét hat évvel ezelőtt. „Arra ébredtem, hogy az ágy szélén ülve, finoman ébresztget, kezében egy dobozka, és azt kérdezi, amire vágytam: »Lennél a menyasszonyom egy életen át?« Örömömben kiugrottam az ágyból, de olyan lendülettel, hogy lefejeltem az ajtófélfát. Az eljegyzést meg kellett ismételni, de már jókora púppal a fejemen” – meséli.

Kiemelt kép: TV2

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete