Lélek Sztárok

Boldog, de fáradt apuka Fehérvári Gábor Alfréd: Léna igazi királylány, Ármin az apukája mellkasán szundít

Freddie az utóbbi hónapokat a családjával töltötte, hiszen kisfia, Ármin is megszületett. A két­gyerekes édesapa a rajongóira is gondolt: egy új, slágergyanús dalt adott ki.

A második gyermekük születésével alaposan felbolydult a Fehérvári házaspár élete. Léna és Ármin mellett a szülőknek most nem igazán jut idejük magukra. „Nem gondoltuk, hogy a kislányunk születése után Dóri ilyen hamar teherbe esik, és újra kezdődik minden elölről. Egyfelől nagyon boldogok vagyunk, hogy a testvérek között kicsi a korkülönbség, másrészről ez most egy olyan időszak, hogy alig alszunk – meséli Freddie. – Az öt hónapos Ármin többször felébred éjszakánként, a húsz hónapos Lénára is oda kell figyelni, a két baba biológiai órája még nincs összehangolva. Egyikünk szinte mindig ugrásra készen, hogy valamelyik gyerekre vigyázzon.”

Apás szülés volt

A családfő nagyon boldog, hogy a gyermekei születésénél jelen volt. Pedig nagyon úgy tűnt, hogy kisfia világra jöveteléről lemarad. „Május 27-én koncertem volt Nyúl községben. Dórinak pedig aznap folyt el a magzatvize, így kocsiba ültünk és bementünk a kórházba. Még ki sem pakoltuk a feleségem személyes tárgyait, amikor beindult a szülés. Másfél óra múlva pedig már a kezünkben tartottuk Ármint! Valószínűtlennek tűnt, hogy ilyen gyorsan megszületik a fiunk, mert az első gyermekünkkel, Lénával közel húsz óráig vajúdott. A szülés után felemás érzés kavargott bennem: örültem, hogy én vághattam el a köldökzsinórt, gyorsan és komplikációmentesen zajlott le minden, de senkinek nem kívánom azt az érzést, hogy nem sokkal később el kellett jönnöm, hiszen egy fellépésem meg volt hirdetve. Tudtam, hogy gondoskodnak róluk a kórházban, de jó lett volna még együtt maradni hármasban.”

Kihívások előtt állnak

A másfél éves Lénának most szoknia kell, hogy anya és apa már nem csak vele foglalkozik. „Kihívások elé állít minket ez az időszak. Léna pont ­akkor kezdett magától elindulni, amikor a kisöccsét hazavittük. Folyamatos ­figyelmet igényel, hiszen minden érdekli: az útjába kerülő tárgyakat megfogja, szájába veszi, pakolgat a nappaliban. A tejfogai is előbújtak, amitől gyakran nyűgös, sírós. Ez most nem az az időszak, ami kedvez a dalszerzésnek, a kreatív művészi munkának, a csendes elvonulásnak – mondja nevetve az énekes, akinek el kell fogadnia, hogy kétgyerekes édesapaként a saját igényei háttérbe szorultak.

– Nehéz erről beszélni, de ez is az igazsághoz tartozik. Olykor rám tör az érzés, hogy jó lenne egy kicsit kimozdulni itthonról, több fellépést vállalni, mert korábban nem voltam hozzászokva, hogy szűk keretek között éljem az életemet. A gyerekek előtt nagyjából azt csináltuk Dórival, amihez kedvet éreztünk. Na, most ez nincs! Itt egymás után jönnek a feladatok”– mondja Freddie, aki kifejezetten örül annak, hogy nem kötött munkaidőben, reggel 9 és délután 5 óra között dolgozik, mert így sokat tud foglalkozni a gyerekekkel és a felesége segítségére lenni.

A pelenkacsere sem gond

„Dórival egymásra vagyunk utalva, szinte ketten csinálunk mindent. Szívesen veszek részt a házimunkákban, és a gyerekek körüli teendőkben. Azt persze nem állítom, hogy a pelenkacsere a legjobb dolog a világon, de ez is az apasághoz tartozik! Dóri anyukája szokott még segíteni, hálásak vagyunk, amikor meglátogat minket. Az én édesanyám fiatal, 53 éves, és van egy 10 és féléves kislánya. Mivel anyukám messze lakik tőlünk, ritkábban adódik lehetőség a találkozásra.”

A házaspár összességé­ben szerencsésnek tartja magát, amiért egymásután érkeztek a gyerekek, mert ha túl lesznek az első pár év nehézségein, akkor a korábban táncművészként ismert Samai Dóra elkezdheti kiépíteni a kineziológusi praxisát. „A feleségem a kislányunk születése előtt úgy döntött, hogy nem tér vissza a színpadra. Jó lenne, ha az anyaság mellett az új karrierjében is kiteljesedhetne. Miután Dóri hivatalosan befejezte a táncosi pályáját, természetgyógyász kineziológusként végzett. Ezen a vonalon és a nőknek szóló táncterápiájával, női jógával szeretne foglalkozni, amint a gyerekek mellett lehetősége lesz rá. ­Akkor leszek boldog férj, ha Dóri is megvalósítja az álmait.”

Új dal és videoklip

A Szerencseszombat című tévéműsorban, élőben debütált Freddie új dala, a Túlerő, aminek videoklipje néhány napja már a YouTube-on is látható. „Jövő áprilisban jelenik meg a tíz új dalt tartalmazó CD-m, amiről ez az első kiadott szám. A Túlerő zenéjét én szereztem, a szövegét Hujber Szabolcs írta. Nagyon magaménak érzem a dalokat, ez lesz az eddigi legfelszabadultabb lemezem. Szerintem sikerült igényes zenei világgal és mondanivalóval jelentkeznem. Izgatottan várom a közönség reakcióját.”

Kiemelt kép: Tóth-Göndics Kinga

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete