Lélek Sztárok

Kettős öngyilkosság, vagy véletlen baleset? Mai napig rejtély Soós Imre tragikus halála

A színész mindössze 27 éves volt, amikor túl egy házasságon és egy idegösszeroppanáson, gyanús körülmények közt elhunyt.

A tehetségében állandóan kételkedő, a rendszer által hol szeretett, hol a mélybe taszított és mellőzött, majd újra felemelt színész 1956-ra egyre rosszabb idegállapotba került. Állapotát tetézte, hogy szerelme, Ferrari Violetta külföldre távozott. Nehezen emésztette meg, hogy ez a szerelem egyoldalú volt. Nem sokkal később öngyilkosságot kísérelt meg, majd idegösszeroppanással kórházba került, ahol beleszeretett a kezelőorvosába, dr. Perjési Hedvigbe, és elvette feleségül. Pokol volt a házasságuk, a durva, tettlegességig fajuló veszekedések mindennaposak voltak.

Végül 1957. június 20-án holtan találták őket a teakonyhájukan, a színész mindössze 27 éves volt. Kettős öngyilkosság történt? A gázcsap ugyanis nyitva volt. Vagy véletlen baleset? De mitől volt minden véres? Abból, hogy Soós Imre a falat, a küszöböt, az ajtót kaparta utolsó erejével, arra lehet következtetni, hogy menekülni próbált, élni akart. A körme alatt talált kis bőrfoszlány harmadik személy jelenlétére utalt, ezt azonban nem vizsgálták akkor. Így örökre rejtély maradt, volt-e a szobában még valaki.

Szöveg: Szabó Csaba

Fotó: Fortepan

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete