Lélek Sztárok

Pszichológusa tanácsára terápiás írásba fogott Szabados Ági: „Ezek az írások nagyon személyesek”

Az RTL műsorvezetője rengeteget olvas, ahhoz azonban még bátorságot kell gyűjtenie, hogy a saját írásait másnak is megmutassa.

Kiírja magából az érzelmeit

Szabados Ági azt meséli, néhány évvel ezelőtt saját traumái feldolgozása okán fordult a könyvek, az olvasás felé. Rájött, egy-egy nehéz élethelyzetben milyen sokat adnak a regények vagy a lélektani írások. „A történetek ereje nem egyszer kirángatott már a mélypontról – árulja el. – Ilyen szempontból leginkább Edith Eva Eger A döntés című könyve volt mérföldkő az életemben a maga csodálatos, mégis egyszerű üzenetével, miszerint bármi történt is veled, az, hogy képes vagy-e felállni, magadhoz ölelni a múltat, és továbblépni, csak a választásod kérdése. A pszichológusom tanácsára én is elkezdtem terápiásan írni, ami nagyon hasznos volt, mert rengeteg érzelmet kiventiláltam magamból. Persze ezek az írások nagyon személyesek és megjelenésre nem alkalmasak, de nekem sokat adtak. Hogy fogok-e valaha saját művel jelentkezni, azt nem tudom, mert egyrészt kicsit szabotál, hogy nagyon sok jó könyvet olvasok, másrészt viszont olyan izgalommal tölt el, amikor mondjuk, Vámos Miklóst hallgatom az alkotás folyamatáról beszélni, és úgy érzem, én is át szeretném élni a pillanatot, mikor a történet egyszer csak varázslatos módon életre kel.”

Ági jelenleg teljes erőbedobással szervezi az olvasást népszerűsítő közössége életét, és vezeti kis könyvesboltját. Mint mondja, imádja a tévés munkáit, de biztonságot ad neki a tudat, hogy több lábon áll. „Tudom, sokaknak az én koromban már két gyereke van, nekem egyelőre a két boltom a két gyerekem. Persze, ha úgy alakul, szeretnék majd családot. Ugyanakkor olykor ráeszmélek, már így is milyen fantasztikus életem van. Korábban sokan korlátoztak, és talán én is önmagamat. Most végre szabadnak érzem magam, a magam ura vagyok, olyan életet alakítottam ki, amit szeretek élni, és ez önbizalmat ad” – árulja el.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete