Lélek Sztárok

Túl a hetvenen is fitt Bánsági Ildikó: különleges módszerrel őrzi meg a fiatalságát és lányos mosolyát

Bánsági Ildikó túl a hetvenen is fitt és ami még fontosabb, rengeteget mosolyog. De honnan ez a sok energia és jó kedv?

Táncos tornaórákra jár

a 75 éves Bánsági Ildikóról messziről látszik, hogy külső és belső harmóniában van önmagával. Igaz, tesz is érte, hogy a hetvenes éveiben is ragyogjon, és nagybetűs hölgy maradjon. „Talán a Kaukázusból származó édesanyámra hasonlítok. Ő mindig jókedvű, mosolygós, a társaság középpontja volt. 97 éves koráig élt, sokan csodálták a pozitív energiáját. Én is igyekszem mindenből kihozni a legtöbbet. Mostanában kicsit kevesebb színházi munka talál meg, de nem unatkozom. Újra elkezdtem tornázni. Heti kétszer súlyzós edzésre járok, egyszer pedig zumbaórára. Tina Turner zenéjére táncolunk. Élvezem, hogy fáradtan, megizzadva jövök haza, mert úgy érzem, aznap is tettem valamit az egészségem megőrzéséért.”

Rúzs nélkül nem lép ki a házból

Sosem szerette az erős sminket, de annyit mindenképp tesz magára, amennyitől jókedve lesz. „Elvárásom önmagammal szemben, hogy csakis kirúzsozott szájjal, szempillafestékkel lépek ki az utcára. Amikor a gyerekeim meglátogatnak, akkor is felteszek magamra egy kis sminket. Szeretem úgy várni őket, hogy elégedettek legyenek az édesanyjuk külsejével” – árulja el.

A kerti munka is fitten tartja

“A kertemben már szépen érnek a fügék, a mézédes paradicsomok, és a »pálinkafámon« is zamatos körtékre számítok. A fáról leesett gyümölcsöket összeszedem, megpucolom, és elviszem egy kifőzdébe, ahol házi pálinkát készítenek belőle. A család férfi tagjainak, a fiamnak, az öcséméknek ajándékozok egy-egy üveggel – meséli, majd hozzáteszi, a lányvendégeinek pedig citromtortát szokott készíteni a kertjében termő déligyümölcsből. – Lesz még két filmforgatásom, de összességében nyugodt nyárra számítok. Várom a gyerekeimet, a barátaimmal csinálok programokat. Kellenek olyan időszakok, amikor csak úgy elvagyunk, feltöltődünk, és azt várjuk, hogy mi jót kínál nekünk még az élet.”,

Fotó: Schumy Csaba

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete