Lélek Sztárok

Détár Enikő – „Az életem 12 évvel ezelőtt omlott össze: kirúgtak az RTL Klubtól, szétesett a házasságom”

Egy nálánál jóval idősebb színésznő-barátnő segített neki átlendülni ezen a rémes helyzeten.

Különös és mély barátság köti össze Détár Enikőt és Pásztor Erzsit. A két színésznő több, mint 10 éve, egy közös munka kapcsán ismerkedett meg egymással.

Csőstül szakadt a baj Enikőre

„Enikő pályakezdő színésznő volt, amikor először találkoztunk egy szinkronstúdió­ban. A film címe már nem jut eszembe, de a lányomat szinkronizálta – meséli Pásztor Erzsi. – Arra is emlékszem, hogy Enci akkoriban nem volt jó passzban. Szülés után volt, és kisgyerekes színésznőként kilátástalannak érezte a pályáját. Évtizedekkel korábban, fiatal színésznőként és kisgyerekes anyukaként én is átmentem ezen az érzésen, ezért rögtön megesett rajta a szívem. Egy édes, szeretni való kis nőt láttam benne.”

A közös munka után sokáig nem találkoztak, de egy újabb szinkronmunka és egy színházi előadás ismét összehozta őket

„Nagyon boldog voltam, amikor kiderült, hogy egy színdarabban fogunk játszani – veszi át a szót Enikő. – A gondom csak az volt, hogy Erzsike felkészültségével nem lehetett vetekedni. Ő már úgy jött be a próbákra, hogy kívülről tudta a szerepét, nekem pedig nehezen ment a tanulás, mert a gondolataim ezerfelé cikáztak. Az életem akkoriban, 12 évvel ezelőtt omlott össze: kirúgtak az RTL Klubtól, szétesett a házasságom, a válásom után új otthont kellett találnom, csőstül szakadt rám a baj. Ebben az ideálisnak nem nevezhető helyzetben nehéz volt hoznom azt a színvonalat, amit Erzsike elvárt. Hálás vagyok neki azért, hogy volt türelme hozzám, és nagy megértéssel viseltetett irántam.”

Fotó: Archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete