Lélek Sztárok

Hat éve nem beszél az édesanyjával Rácz Jenő: a nagymama az unokáját és a menyét sem látta soha

A sztárséf édesanyja, Anita hat éve nem látta a fiát, aki közben megnősült és született egy gyermeke is. Így az asszony Dórival és a kis Kamillával sem találkozott még soha. Az asszony már nem hiszi, hogy valaha is rendeződni fog a viszonyuk.

Rácz Jenő viszonylag keveset nyilatkozik arról, milyen családból származik. Édesapja oldalán már szerepelt, ám az édesanyjáról soha nem mesélt. Anita úgy döntött, kiáll és maga meséli el, miként romlott meg a viszonya fiával – írja a Blikk.

„Nagyon rossz családi hátterem volt, ezért az általános iskola után belemenekültem egy házasságba Jenő édesapjával. Sajnos, rossz döntést hoztam, szenvedés volt mellette az életem és a gyerekeimé is. Tizenhat éves voltam, amikor megszületett Jenő, majd újra terhes lettem, ám halva született a babám. Akkor én nagyon megborultam, pánikbeteg lettem. Aztán a sors megajándékozott egy másik kislánnyal, Jennivel.” – kezdte lapnak az asszony.

Nehézkes és hosszadalmas volt a válás

Anitának ezután megromlott a viszonya a férjével. A házaspárnak kezdetben a józsefvárosi piacon voltak asztalaik, ott árultak ruhákat, később jobbra fordult a sorsuk, saját divatházuk lett. Bár jól éltek, Anita állítja, a családfő folyton kevesellte a pénzt.

„A gyerekei sosem érdekelték igazán, velem akart kettesben utazgatni, én viszont nem akartam a kicsik nélkül. Értük éltem, de egyedül kellett megteremtenem mindent Jenőnek és Jennifernek. A kilencedik kerületben éltünk, de én Pasarétre járattam őket iskolába. Azért dolgoztam, hogy mindenük meglegyen. Jenőn már akkor látszott, hogy okos, szorgalmas gyerek. Járt különórákra, de szórakozni is volt lehetősége, én pedig minden buli után értük mentem, hogy ő és a barátai biztonságban hazaérjenek. Az ismerősöm segített neki Angliába is kijutni szakácsként” – jelentette ki Anita a Blikknek.

Az asszony mindeközben – sokadik próbálkozásra – 2003-ban, tizenöt év után elvált a férjétől. Új életet kezdett, miután pedig a gyermekei kirepültek, külföldön próbált szerencsét, s ma már sikeres kozmetikai szalont vezet. Sokáig szoros és bizalmi kapcsolatban maradtak fiával.

„Ha valami gondja volt, hozzám mindig fordulhatott. Egészen hat évvel ezelőttig jó kapcsolatunk volt. Akkor szakadt meg minden közöttünk, amikor A Konyhafőnök első évadában megláttam, hogy Jenő behívta az apját, akivel együtt, a legnagyobb egyetértésben szerepeltek. Azzal az emberrel, aki megkeserítette az életünket. Akkor én az RTL oldalára írtam egy hosszú kommentet, amiben kitálaltam a volt férjemről, de ezt törölték. A fiam felhívott, majd lehordott mindennek. Onnantól kezdve nem beszélünk és nem is találkoztunk” – mondta szomorúan az asszony.

Az esküvőn sem lehetett jelen

Anita a fia esküvőjére sem volt hivatalos, ahogy a séf húga, Jennifer sem. Igaz, azt mondja, Jenő vele időnként beszél telefonon.

„Sem az unokámat, sem a menyemet nem ismerem. Nagyon fáj, mert a lányomék szintén itt laknak Angliában, és a tőle született két unokámat imádom, ők a mindeneim. Azt a kislányt is nagyon szeretném… Követem a fiamat is, és minden tette ellenére nagyon büszke vagyok arra, ahová jutott. Ugyanakkor nagyon fáj, hogy a hírnév miatt hátat fordított nekem. Van egy hatéves, autista kisfiam, akivel tulajdonképpen nincs kapcsolata. Én értem, hogy ő egy makulátlan sztár akar lenni, de közben nem kéne eldobnia azokat az embereket, akiknek a sikereit köszönheti. Nem hiszem, hogy valaha is rendeződik a viszonyunk, de az unokámat szívesen megismerném.”

Fotó: Olajos Piroska

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete