Lélek Sztárok

Csomós Mari tragédiája: haláláig egyetlen férfit szeretett, képtelen volt feldolgozni az elvesztését

Deme Gábor halála után visszavonultan, csak a szakmájának, a színészetnek élt a hét végén elhunyt Csomós Mari, akinek gyermeke sem született.

Családi tragédia miatt csakis a színjátszásban teljesedett ki Csomós Mari. A szombaton elhunyt Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőre egykor boldog családi élet várt megannyi lehetőséggel, ám férje, Deme Gábor váratlan halálával az álmai is megvalósulatlanok maradtak. A Nemzet Színésze soha nem heverte ki a párja elvesztését, miután magára maradt, nem keresett férfit maga mellé, magányosan, szinte visszavonultan élt – írta a Blikk.

„Nemigen járkálok el otthonról, de a barátaimat megnézem a színpadon, három fiútestvérem van, népes a család, az öcsém a közelben lakik, és két lányunokája van, Vera és Mira, ők az én családom” – mondta évekkel ezelőtt az Origónak a színésznő.

Mindössze 41 éves volt, amikor férje, a magát színészként is kipróbáló neves dramaturg, 50 esztendős korában, súlyos betegség következtében elhunyt. Jóllehet, Csomós Mari korának egyik legszebb és legtehetségesebb színésznője volt, ő nem akart más férfit az életébe, inkább bezárta a szívét és úgy döntött, teljes mértékben a hivatására koncentrál.

„A színészet azt az örömet jelenti, hogy adhatok…” – mondta el többször is.

A család fogalma a férjét ért tragédia után egészen mást jelentett számára. Saját gyermeke sosem született, férfit sem fogadott el maga mellett, a sírig hűséges volt Deméhez, így a testvérei, azok gyermekei és unokái lettek az ő legközelebbi hozzátartozói, akikért mindent örömmel megtett, és akikre mindig számíthatott.

„Hála istennek, nagy családom van, folyamatosan tartjuk egymással a kapcsolatot. Nagy ünnepekre rendszeresen összejövünk a testvéreimmel és a pótunokákkal, ekkor a tűzhely mellett állok. Kedvencük a húsleves, azt szinte mindig készítek! Molnár Piroskával pedig már főiskolás korom óta szoros barátságot ápolunk, és bár keveset találkozunk, arra szakítunk időt, hogy mindennap pár szót beszéljünk” – mondta 2017-ben a Blikknek a színésznő.

Fotó: Olajos Piroska

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete