Lélek Sztárok

Nem csak a színpadon volt hősszerelmes Feleki Kamill: Csellel hódította meg Finit

Az operett néhai sztárjainak legalább annyira izgalmas volt a házassága, mintha azt a legnagyobb szerzők, Huszka Jenő, Eisemann Mihály vagy Kálmán Imre írta volna.

A II. világháború előtt pesti lokálokban, kabarékban és több színházban is megfordult, majd megnyitotta a szalonját, ahol a táncra és az illemre is megtanította a betérőket. A feleségét is a táncnak köszönhette. Metzger Jozefa Hermina Anna táncosnőt a Moulin Rouge-ban ismerte meg, és cselhez folyamodott annak érdekében, hogy megszerettesse magát az imádott hölggyel. Egy bécsi vendégszereplést ugyanis csak úgy vállalt el, ha két táncoslány is elkíséri őt, és az egyikük Fini volt.

A túl magas gázsit azonban már nem tudták nekik kifizetni, ezért Feleki azt kérte, hogy titokban vonják le az ő gázsijából a lányok részét, és adják oda nekik, hogy mindenképpen vele mehessenek. Szerelmük hamar kibontakozott, 1932-ben összeházasodtak, és negyven együtt töltött évük alatt igazi társai voltak egymásnak. Pedig Kamillka, ahogyan mindenki becézte az operettsztárt, nem volt könnyű ember. Sértő­déseitől sokan rettegtek. Volt egy notesze, amelybe feljegyezte a bűnöket és a büntetést is. Egyszer egy jó barátját és annak feleségét várták vacsorára. A pár nem ment el, Feleki pedig a barátot egy évre száműzte az életéből, a feleségét azonban kettőre, mert neki tudnia kellett volna, hogy mennyit készülődött a vacsorával az ő édes Finije.

Fotó: archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete