Lélek Sztárok

Zalatnay Cinivel végezhetett volna Török Ádám, de 272 (!) igazolatlan hiányzás miatt kicsapták a suliból

Az alábbi hírességek nemcsak ugyanabba a középiskolába jártak, de egyazon tanterembe, sőt, vannak, akik egy padban is ültek. Akkoriban valószínűleg eszükbe sem jutott, hogy egyszer majd megismeri a nevüket az egész ország.

Kabos Gyula és Salamon Béla: Röhögtették az osztályt

A két zseniális komédiás a budapesti Wesselényi utcai izraelita iskolába járt egy osztályba, Kabos akkor még Kann Gyula néven. Egymás mellett ültek, mégpedig mindjárt a tanári asztal előtt, az első padban. Ez egyfajta büntetés volt, ugyanis állandóan röhögtették az osztályt, de az első padban kevésbé tették, szem előtt voltak, no meg háttal a többieknek.

Radnóti Miklós és Feleki Kamill: Egyik kínlódott, a másik szárnyalt

A költő és a magyar operett egyik sztárja a budapesti belvárosi Magyar Királyi Állami Bolyai Reáliskolában járt egy osztályba. Feleki végigkínlódta az iskolát, ezt soha nem tagadta, Radnótinak könnyebben ment a tanulás.

Danics Dóra és ÉNB Zsófi: Ugyanazért rajongtak

A Pesti Barnabás drámatagozatos iskolában ültek egymás mellett, a középső sor utolsó padjában, ahova kitűzték akkori kedvencük, az amerikai színész, Ryan Phillippe fotóit is, akiért mindketten rajongtak. Az RTL Klub két sztárja egyébként mindössze egy esztendeig járt egy suliba, Zsófi a gimi második osztályát már máshol végezte, a barátság azonban ennek ellenére megmaradt közöttük.

Zalatnay Cini, Török Ádám és Szívós István: 272 igazolatlan kicsit sok

A két énekes és az olimpiai bajnok pólós a budapesti Toldy Miklós Gimnáziumban kezdte egy osztályban a középiskolát, de nem egyszerre fejezte be. A Mini frontemberét ugyanis eltanácsolták egy miatta kitört verekedés és a harmadikban összeszedett – nem tévedés − 272 (!) igazolatlan hiányzás miatt.

Szöveg: Szabó Csaba

Fotó: Nagy Zoltán

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete