Címlapsztori Sztárok

Schobert Lara, Norbi és Zalán: „Megtanultuk, hogy a szerénység a legfontosabb érték”

A szüleik révén már egészen kis koruktól a figyelem középpontjában állnak. A Schobert gyerekek azt mesélik, a nem mindennapi élethelyzetük nem mindennapi önfegyelemre és összetartásra nevelte őket.

Híres és népszerű szülők gyerekeinek sosem volt könnyű, hiszen ezzel nemcsak különleges lehetőségek járnak együtt, hanem kihívások is. Rubint Réka és Schobert Norbert gyerekei, a  19 éves Lara, a 17 esztendős Norbika és a 12 éves Zalán mégis tudják kezelni ezt a kivételes helyzetet.

Nem élnek vissza az ismertségükkel

„Bennem nincsen megfelelési kényszer – kezdi Lara. – Tudom, hogy én vagyok én, Anya pedig Anya, és nekem nem kell olyanná válnom, nem kell magam hozzá mérnem, ez nem verseny. Magamhoz mérten kell a legjobbnak lennem abban, amit csinálok. Amit megtanultam a szüleimtől, hogy bármibe vágom is a fejszémet, azt szívvel-lélekkel tegyem, és bármilyen sikert érek el az életben, mindig maradjak szerény. Persze engem is értek már támadások, főleg a közösségi médiában. Ezek kezdetben rosszulestek, de ma már nem olvasok kommenteket, csak azok véleményére adok, akik igazán közel állnak hozzám. Így tudok kiegyensúlyozott maradni lelkileg” – magyarázza, mire az öccse, Norbi hozzáfűzi:

„Nekem kis koromból vannak emlékeim, hogy a suli­ban csúfoltak, bántottak a szüleim miatt. Akkor ezt nagyon nehezen emésztettem meg, de az évek alatt megtanultam kezelni. Igyekeztem a helyzetem előnyei­re koncentrálni. A szüleink úgy neveltek minket, hogy az ismertségünkkel sosem szabad visszaélni, felvágni vele, ezt soha nem is tettük. A mai napig bámilyen társaságba könnyen be tudunk illeszkedni. A szüleink mindig rengeteget dolgoztak, a sikereik ellenére is két lábbal a földön maradtak, nem kényeztettek el minket. Inkább azt mondom, mindenben támogattak, normális nevelést kaptunk.”

A 12 éves Zalánnak is megvan az önálló véleménye. „Mi a szüleink munkája miatt eljuthatunk szebbnél szebb helyekre, aminek örülök, és amit nagyon becsülök” – mondja a  kisöcs.

Összetartó testvérek, de Lara visszavonul, ha a fiúk elkezdenek hülyéskedni

A fiúk néha rosszalkodnak

A testvérek jóban vannak. Persze a fiúk – mivel azonos az érdeklődésük – mostanában jobban összezárnak. Nővérük félig-meddig már elköltözött otthonról, így ritkábban találkoznak, de mindig hiányoznak egymásnak, és keresik az alkalmat a közös időtöltésre.

„Zalánnál kedvesebb gyereket nem ismerek – mondja Lara. – Nagyon segítőkész, amikor fáradtan hazaérkezem, és leülök a kanapéra, azonnal megkérdezi, mit hozhat nekem inni. Ő egy kis lovag, akinek már most irigylem a leendő barátnőjét. Norbikával nem ilyen sima a kapcsolatom, voltak összetűzéseink, de mostanában érzem azt, ha egy társaságban vagyunk, és nem otthon, hanem mások között, megtaláljuk, a közös hangot, és tudunk úgy beszélgetni, mint két felnőtt. Viszont egy-egy családi utazáson, amikor a fiúk igazán ellazulnak egymás társaságában, és leereszkednek egy szintre, tehát olyanok, mint a kiszabadult hatévesek, abban én már nem tudok partner lenni” – nevet, mire a fiúk helyeselnek, mert ők ketten benne vannak minden turpisságban.

„Ha az öcsém huzamosabb ideig velem van, gyerekké tudok válni – árulja el Norbi. – Ketten együtt igazi vásott kölykök vagyunk, akik szinte keresik a tiltott helyzeteket. Például egyszer anyáék barátainak birtokán elkötöttünk egy elektromos buggyt, és jól összesároztuk, aminek meglett a következménye. Hát nem dicsértek meg minket!” – nevet Norbi, a kisöccse pedig kuncog az emléken.

Már van tervük a felnőttkorukra

Amikor a testvéreket arról kérdezem, hogyan képzelik a jövőjüket, igazán meglepnek. Nem érdekli őket a sztárvilág, az ismertség. Talán nem is csoda, hiszen ez számukra olyan dolog, ami alapvetően együtt jár az életükkel.

„14 évesen, amikor a testem a sportnak köszönhetően kezdett átformálódni, megosztottam magamról ezt-azt a világgal, és sokan elkezdtek követni a közösségi médiában – meséli Norbi. – Ez aztán hozott újabb lehetőségeket, kipróbálhattam magam például a Farm VIP-ben, ami nagyon jó tapasztalat volt. Ennek ellenére talán furán hangzik, de különösebben nem élvezem a szereplést. A tervem az, hogy közgazdasági egyetemet végzek, később pedig az üzleti életben szeretnék dolgozni.”

Zalán elismerően bólogat: „Én is hasonló véleményen vagyok – mondja. – Leginkább az építészet érdekel. Ha egyszer majd beszélnek rólam, azért tegyék, hogy azt mondják: nézzétek, ott azt az épületet Schobert Zalán tervezte!”

Jóllehet Lara a TV2-n már bemutatkozott műsorvezetőként, a sportban és annak motivációs területén képzeli el a jövőjét. Jelenleg aerobikedzőnek tanul.

„Már a  sulis gyakorlat keretén belül egyedül is tartottam edzéseket – árulja el. – Büszkén viszem majd tovább mindazt a hivatástudatot és szemléletet, amit a szüleimtől tanultam. Óriási az, amit rengeteg munkával véghez vittek, és közben ilyen szépen felneveltek bennünket. Összetartó család vagyunk, mindig számíthatunk egymásra. Ezt megőrizzük, amíg csak világ a világ.”

Fotó: Borzi Vivien, privát

smink: Heizer Anita

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete