Lélek Sztárok

Viharos szerelemben élt Lorán Lenke: „Elszerettek a vízilabdázó férjemtől”

Az operett néhai sztárjainak legalább annyira izgalmas volt a házassága, mintha azt a legnagyobb szerzők, Huszka Jenő, Eisemann Mihály vagy Kálmán Imre írta volna.

Az 1927-ben született Lenke húszévesen férjhez ment egy olimpikon vízilabdázóhoz, Lemhényi Dezsőhöz. Csakhogy a férj minden idejét az uszodában töltötte, s a házaséletre nem maradt ideje. Így fordulhatott elő, hogy az ifjú asszonyka szíve másért kezdett dobogni

Alig huszonegy évesen A szabin nők elrablása című darabban szerepelt. Az első szünetben az öltöztetőnője egy doboz drága bonbont adott át neki azzal, hogy egy hódolója küldi. Ezután hetekig nem történt semmi, Lenke nem találkozott a titokzatos ismeretlennel. Ám ez csak taktikai szünet volt: egyszer csak eljött a pillanat, amikor az ismeretlen felfedte a kilétét. Az illető szintén színész volt: Kozák László, aki az első pillantásra beleszeretett bájos kolléganőjébe. A színésznő válása gyorsan, közös megegyezéssel zajlott, s hozzáment Kozákhoz, akivel nagy boldogságban éltek.

Fotó: Archívum, Korponai Tamás

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete